„Îmbrăţişările” ciocolatei: Reţete de înfrumuseţare

. (Joe Raedle / Getty Images)
Nina Cîmpeanu
05.04.2014

În afară de a fi un aliment delicios, de răsfăţ, ciocolata poate fi transformată într-o sursă de frumuseţe.

Posibilitatea de a ne bucura de ciocolată fără să ne confruntăm cu acel sentiment teribil de vinovăţie există într-adevăr! Tratamentele de înfrumuseţare cu ciocolată sunt, de fapt, autentice mângâieri, capabile să relaxeze şi să regenereze corpul.

Mai jos vă dezvăluim cinci secrete "delicioase" cu ciocolată, care nu vor face să sară acul cântarului.

1. Scrub pentru exfolierea corpului cu ciocolată şi miere: o ceaşcă de miere, o ceaşcă de ulei de migdale, 2 căni de zahăr brun, 200 de grame de ciocolată neagră.

Se combină mierea, uleiul de migdale şi zahărul brun într-un castron. Se topeşte la bain-marie 200 de grame de ciocolată neagră şi se adaugă amestecului obţinut anterior. Se amestecă delicat, după care poate fi utilizat pentru a face un scrub exfoliant şi hidratant al corpului.

2. Împachetări anti-celulită cu ciocolată: 5 linguri de pudră de cacao neîndulcită, un pahar de apă caldă, folie alimentară transparentă.

Cacaoa are capacitatea de a reactiva microcirculaţia. Se amestecă ingredientele până când compozitia devine fină, după care pasta obţinută poate fi aplicată pe părţile critice şi se înfăşoară cu folia transparentă. Aceasta va facilita penetrarea ingredientelor active şi va împiedica uscarea prea rapidă a produsului în contact cu aerul. Se lasă să acţioneze timp de treizeci de minute şi se repetă împachetarea de cel puţin două ori pe săptămână.

3. Mască pentru păr, din ciocolată: o ceaşcă de iaurt grecesc, 3 linguri de pudră de cacao, 2 linguri de miere.

Se amestecă cele trei ingrediente şi se aplică masca pe păr. Se lasă timp de aproximativ 5 minute după care se clăteşte bine. Aceasta va face părul incredibil de mătăsos.

4. Mască facială din ciocolată: o banană, 3 linguri de cacao, o lingură de miere.

Se zdrobeşte banana într-un castron, se adaugă trei linguri de cacao şi o lingură de miere. Se amestecă totul bine. Crema obţinută se întinde pe faţă şi se lasă timp de aproximativ 5 minute. Pentru a obţine un efect uşor exfoliant, se adaugă o linguriţă de zahăr brun.

5. Balsam pentru buze, din ciocolată: o lingură unt de karitè, 2 linguriţe praf de cacao.

Se pun untul de karitè împreună cu pudra de cacao într-un bol mic şi se amestecă bine. Continuăm până când amestecul devine cremos şi cacaoa s-a încorporat în totalitate. În cele din urmă, este necesar doar ca balsamul de buze să fie pus într-un recipient adecvat pentru utilizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor