În curând va începe construcţia unui complex naţional sportiv la Chişinău

(photos.com)
Tatiana Chiriac
26.05.2012

Autorităţile îşi propun să construiască un stadion multifuncţional. Deocamdată nu a fost identificat locul, însă se presupune că acesta va fi amplasat la ieşirea din capitală. Subiectul a fost abordat astăzi, în cadrul unei şedinţe prezidată de preşedintele ţării, Nicolae Timofti, şi de premierul Vlad Filat.

La şedinţă au mai participat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Marcel Răducanu, ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic Nicolae Juravschi, conducători ai federaţiilor sportive din ţară..

În debutul şedinţei Vlad Filat a declarat că a venit momentul pentru implementarea unui proiect de importanţă majoră pentru sportul naţional, dar şi pentru ţară - construcţia unui complex naţional sportiv care să corespundă rigorilor timpului. Premierul a mai menţionat că proiectul prevede construcţia unui stadion polivalent.

În cadrul şedinţei de astăzi s-a decis să fie instituit un Comitet sub patronajul Preşedintelui ţării, care va coordona implementarea proiectului respectiv. Nicolae Timofti a subliniat importanţa proiectului în cauză solicitând tuturor celor implicaţi în realizarea acestuia maximă responsabilitate

"Este o abordare absolut corectă, deoarece sportul nu înseamnă doar mişcare fizică, sportul înseamnă mult mai mult. Trebuie să oferim oamenilor condiţii de a practica sportul, dar şi de a urmări spectacole sportive. Consider ca astăzi a fost făcut un pas înainte în această direcţie", a spus Premierul.

Vlad Filat a mai precizat că stadionul republican va fi parte a viitorului complex naţional sportiv. Potrivit Premierului, studiul de fezabilitate este deja definitivat, urmând a fi identificate sursele de finanţare.

Ministrul tineretului şi sportului, Ion Cebanu, a declarat că stadionul va fi nu doar pentru fotbal, atletism, ci şi pentru alte domenii în care Republica Moldova are performanţe, cum ar fi luptele, halterele. Ministrul a menţionat că un asemenea obiect costă câteva zeci de milioane de euro.

Proiectul urmează să fie realizat din bani publici, iar o altă parte din partea donatorilor, federaţiilor sportive, inclusiv prin intermediul proiectelor de parteneriat public-privat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor