Iliescu făcut "knock-out" la un eveniment despre Revoluţie (Video)

Un grup de activişti, printre care şi Alexandru Alexe
Un grup de activişti, printre care şi Alexandru Alexe (facebook.com/Alexandru Alexe)

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Acuzat că a furat Revoluţia română şi că a adus minerii să impună "ordinea" în Capitală cu ciomegele, fostul preşedinte Ion Iliescu are parte acum, la bătrâneţe, de neplăcerile specifice unui astfel de trecut tumultuos. Indignat de prezenţa lui Iliescu la o dezbatere despre Revoluţie, tânărul activist Alexandru Alexe s-a dus să-i transmită personal că va trebui să plătească pentru trecutul său de "comunist murdar de sânge" care a minţit un sfert de secol un popor întreg.

Imediat după ce Iliescu şi-a încheiat alocuţiunea la masa rotundă "25 de ani de libertate", organizată miercuri de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, tânărul activist aflat în spatele sălii a afişat, ajutat de o activistă Uniţi Salvăm, un banner pe care scria mare "Iliescu judecat pentru sângele vărsat", după care i-a strigat acestuia:

"Criminalule! Unde este dosarul Revoluţiei? Mincinosule, manipulatorule! Cine a tras în noi în 21 şi 22? Ai minţit un sfert de veac un popor întreg. Criminalule! Eşti un dictator! Au murit degeaba pentru tine! Eşti un comunist murdar de sânge. Dacă nu vei fi judecat de noi, vei fi judecat de istorie şi de urmaşii mei. Iliescu judecat pentru sângele vărsat".

În scurt timp, Alexandru Alexe a fost scos din sală de SPP-işti şi predat poliţiei Capitalei, după care a ajuns la Secţia 1 unde a luat o amendă.

În replică, Iliescu a încercat să calmeze apele spunându-le jurnaliştilor că este vorba despre o "manipulare" a unor oameni fără conştiinţă.