Idei de afaceri pentru femei
alte articole
Imaginea unui om de afaceri în comunitate este asociată de obicei cu un bărbat. Dar unele idei de afaceri sunt mai potrivite pentru femei decât pentru bărbaţi. Dacă în calitate de angajate femeile sunt – în foarte multe cazuri – dezavantajate faţă de bărbaţi, în business lucrurile stau ceva mai bine, doamnele şi domnişoarele lansate pe cont propriu bucurându-se de mai mult respect.
Cu inclinaţii artistice, bun-gust, simţ al designului, atenţie la detalii şi spirit organizatoric, femeile par făcute, mai degrabă, pentru afaceri mai soft, fără ca asta să însemne afaceri de anvergură mai mică. Se poate construi un adevărat imperiu şi din producţia de cosmetice, de flori, de dulciuri sau de decoraţiuni, iar istoria este plină de exemple ale unor femei care au construit asemenea imperii: Mary Kay Ash, Coco Chanel, Estee Lauder, Debbi Fields etc.
Înainte de toate, le sfătuim pe doamne că este bine să plece "la drum" cu aşteptări moderate. Cu cât vă propuneţi să realizaţi lucruri mai măreţe, într-un timp scurt, cu atât riscaţi să suferiţi dezamăgiri. Tocmai de aceea este mai bine să vă propuneţi realizări mici, să aveţi un plan bine pus la punct, care în timp se poate dezvolta şi în final veţi avea parte de satisfacţii personale şi profesionale uriaşe.
Trebuie să fiţi bine informată înainte de a lansa o afacere într-un anumit domeniu, trebuie să cunoaşteţi piaţa, concurenţa, să aveţi un plan de afaceri şi un capital de început.
Idei de afaceri pentru femei. Fiţi personal shopper
Personal shopperul sau consultantul vestimentar este o persoană pasionată de modă, atentă la tendinţe, cu un simţ estetic dezvoltat, care este dispusă să ofere sfaturi de stil şi să conceapă ţinute pentru cei care fie nu se pricep deloc la modă, fie nu au timp să bată magazinele în lung şi în lat.
Dacă ideea de a îi sfătui pe alţii cum să se îmbrace vă surâde, atunci vă puteţi gândi la crearea unui blog, a unei pagini de Facebook sau chiar a unui site pentru promovarea acestei afaceri. La început, câştigurile nu vor fi foarte mari, deoarece trebuie să vă creaţi un portofoliu în timp, iar la noi conceptul de personal shopper încă nu este foarte bine dezvoltat. Însa cu o bună promovare, un simţ dezvoltat al modei şi al magazinelor şi brand-urilor, aveţi toate şansele să deveniţi o femeie de afaceri de succes.
Idei de afaceri pentru femei. Accesorii hand-made şi obiecte artizanale
Accesoriile handmade au mare succes, deoarece de obicei sunt unicate sau se aseamănă foarte puţin unele cu altele, iar târgurile şi expoziţiile organizate în ţări dinafara UE (în special în ţările arabe, dar nu numai) au scos la iveală un fenomen care, la început, a fost surprinzător: produsele româneşti s-au bucurat de o apreciere deosebită.
Mai mulţi producători de articole de artizanat, dar şi de bijuterii hand-made sau vestimentaţie de ocazii (în special rochii de mireasă) din România au dat lovitura în aceste ţări. Iată o altă idee de afaceri pentru femei cu şanse reale de succes!
Idei de afaceri pentru femei. Resurse umane
Piaţa forţei de muncă este din ce în ce mai agitată, angajatorii găsesc tot mai greu personalul de care au nevoie, iar candidaţii la angajare au pretenţii tot mai mari. Această situaţie creează oportunităţi nesperate de afaceri pentru întreprinzătorii – de regulă, femei – care se ocupă cu recrutări.
Pe lângă organizarea de site-uri specializate în identificarea de resurse umane, ar mai fi oportună şi înfiinţarea unor firme de închiriere de personal, sector care încă din anii de criză a cunoscut o dezvoltare remarcabilă.
Idei de afaceri pentru femei. Agenţie de recrutare a bonelor
Este logic că femeile ar trebui să fie cele care angajează persoanele care să se ocupe de îngrijirea copilului. Este o afacere de succes ţinând cont de faptul că mai toţi tinerii au un program de muncă prelungit, iar faptul că vârsta de pensionare a crescut, mulţi dintre bunici mai lucrează, aşa că nu pot sta cu nepoţii.
Puteţi chiar să infiinţaţi o creşă particulară la domiciliu.
Idei de afaceri pentru femei. Servicii pentru animale de companie
Mult mai sensibile decât bărbaţii, femeile pot dezvolta o afacere în acest domeniu.
Este bine cunoscut faptul că sunt foarte mulţi bucureşteni care au animale de companie, dar şi locuri de muncă solicitante care îi împiedică să îşi scoată animalele afară de mai multe ori pe zi. În aceste condiţii, o idee bună ar fi realizarea unei firme care să se ocupe de îngrijirea animalelor în timpul zilei, atunci când stăpânii nu îşi pot scoate câinii afară.
Idei de afaceri pentru femei. Servicii de înfrumuseţare
Coafură, cosmetică, manichiură, pedichiură, fitness-ul şi celelalte businessuri care au ca obiect îngrijirea personală sunt dezvoltate cu mare plăcere mai cu seamă de reprezentantele sexului frumos, fiind, în anumite cercuri, considerate afaceri pentru femei.
Mai greu e cu obţinerea capitalului de început, care nu trebuie să fie în mod special de valori foarte mari, dar există deja bănci şi instituţii de microfinanţare care au deschidere mai mare către acest domeniu.
Idei de afaceri pentru femei. Decoraţiunile interioare
Simţul estetic dezvoltat şi o mai mare apropiere de acest domeniu, fac ca această afacere să fie foarte potrivită femeilor.
Decoraţiunile interioare (sau producţia de astfel de articole), consultanţa în designul casei, restaurarea sau restilizarea de mobilier, dar şi amenajările exterioare, cum ar fi designul de grădină şi chiar cultivarea de flori se bucură de o cerere garantată.
Comerţul sau producţia articolelor textile folosite în decoraţiuni interioare, cum ar fi perdele, cuverturi, carpete, covoare, lenjerie de pat etc. sunt şanse de succes ca afaceri pentru femei, dar şi business-urile care se ocupă de micile ajustări (tivuiri, aplicaţii, broderii etc.) ar putea să dea rezultate.
Idei de afaceri pentru femei. Florării
Multe femei iubesc florile dar sunt câteva care scot bani frumoşi din acest hobby.
Producerea şi comercializarea de flori sau aranjamente florale, mai ales dacă sunt deosebite, pot aduce un profit satisfăcător.
Idei de afaceri pentru femei. Planificări evenimente
Cine poate cel mai bine să planifice evenimente ca nunţi şi botezuri dacă nu o femeie? Bineînţeles că la fel de bine se pricep la planificarea oricărui eveniment, inclusiv cele ce ţin de conferinţe anuale, teambuilding, petreceri corporatiste.
Serviciile de organizare evenimente au înregistrat o creştere constantă în ultimii ani. Organizatorii de evenimente cu experienţă cunosc faptul că jobul lor presupune mai mult decât decorarea încăperii şi realizarea aranjamentelor pentru mese.
Realizaţi un portofoliu cu artişti, luaţi legătura cu firme de catering, restaurante şi florării, oferiţi sfaturi cu privire la evenimentele pe care alţii vor să le organizeze şi aveţi şanse mari să deveniţi o femeie de afaceri cu acte în regulă. În timp, pe măsură ce veţi avea cereri, vă puteţi gândi şi la angajarea unor persoane care să vă ajute.
Pentru a găsi mai mulţi clienţi, luaţi în considerare următoarele: crearea unui portofoliu al muncii dvs., care să includă fotografii de la diverse evenimente pe care le-aţi organizat şi păreri de la clienţi; distribuiţi pliante în zonele de întâlniri de business; construirea unui site al afacerii dvs; încheiaţi parteneriate cu beneficii reciproce: de exemplu, firmă de catering cu care lucraţi este de acord să recomande serviciile dvs. clienţilor săi, iar dumneavoastră le veţi întoarce favoarea.
Posibilităţile de dezvoltare ale afacerii în viitor includ organizarea de întâlniri şi conferinţe pentru marile corporaţii, pentru administraţiile locale etc.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.