Hoţii care au furat alegerile SUA au devenit neglijenţi

Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich.
Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich. (Ethan Miller / Getty Images)

Lenea duce la neglijenţă, iar neglijenţa expune cel mai oribil jaf din istoria americană.

Furtul alegerilor din 2020 a fost un proiect gigantic, implicând ilegalităţi pe scară largă şi parteneriate ilicite între actori privaţi şi oficiali. Au lucrat pentru a-şi acoperi urmele din ziua alegerilor, dar nu au făcut treaba suficient de repede. Acum, instanţele trebuie să-i oprească din procesul de distrugere a unor dovezi, astfel încât locuitorii din Pennsylvania - şi restul ţării - să poată evalua cu exactitate ramificaţiile faptelor lor ilegale.

Un nou litigiu exploziv depus în instanţa federală pe 21 noiembrie detaliază şi documentează o mare varietate de practici ilegale folosite pentru a ridica numărul voturilor primite de candidatul democrat la preşedinţie, Joe Biden, inclusiv tratamentul diferit al alegătorilor în funcţie de locul în care trăiesc şi în mod direct manipularea sistemului de înregistrare a alegătorilor din Pennsylvania de către activişti partizani.

Un număr fără precedent de voturi prin poştă şi buletine ale absenţilor la vot au fost exprimate anul acesta şi practic toată lumea se aştepta ca acest lucru să ducă la o rată de respingere mai mare decât cele obişnuite - din cauza diferitelor defecte, cum ar fi lipsa unui plic de secretizare sau lipsa informaţiilor din formulare. În Pennsylvania, zeci sau sute de mii de buletine de vot au fost probabil respinse, pe baza modelelor statistice din trecut. Cu toate acestea, în alegerile din 3 noiembrie doar 0,03% din buletinele de vot prin poştă au fost în cele din urmă respinse - undeva în jur de 1.000 de voturi.

Având în vedere că o majoritate semnificativă a voturilor trimise prin poştă au fost exprimate pentru Biden, candidatul democrat a beneficiat de această discrepanţă. Dar cum s-a întâmplat această anomalie?

Se pare că oficialii electorali din fortăreţele democratice, precum districtul Allegheny (Pittsburgh), districtul Philadelphia şi aşa numite districte ale gulerelor din Philadelphia - în special Delaware - şi-au depăşit autoritatea pentru a le oferi alegătorilor un tratament preferenţial, care nu a fost acordat şi alegătorilor din alte zone, preponderent republicane.

Mai exact, funcţionarii electorali au „examinat” în prealabil, în mod ilegal, buletinele de vot pentru a cerceta dacă le lipseşte plicul de secretizare sau dacă le lipseau informaţiile necesare. Când găseau buletine de vot defecte, alegătorii au avut ocazia să corecteze sau să „rezolve” problemele pentru ca votul să se poată lua în considerare. Cel puţin în unele cazuri, oficialilor Partidului Democrat li s-au dat chiar liste de alegători pentru a-i contacta şi solicita informaţiile necesare în vederea rezolvării problemelor cu buletinele de vot.

Oficialii electorali din districtele cu preponderenţă republicană au interpretat, pe bună dreptate, acest lucru ca pe o încălcare a codului electoral din Pennsylvania. Cu toate acestea, secretarul de stat democrat Kathy Boockvar a emis îndrumări care autorizează practicile ilegale, în ciuda lipsei autorităţii statutare de a face acest lucru.

Iar acesta nu este singurul mod în care democraţii au încălcat legea pentru a oferi candidatului lor un avantaj neloial. Investigaţii ample la faţa locului efectuate în ultimul an şi jumătate de avocaţi şi anchetatori membri ai Proiectului Amistad al societăţii nepartizane Thomas More au descoperit un alt element al complotului care presupunea un comportament şi mai flagrant.

Boockvar şi-a depăşit autoritatea prin acordarea accesului la Registrul Uniform al Alegătorilor (SURE) unor organizaţii private partizane, inclusiv grupului pro-democrat „Rock the Vote” - notoriu pro-Biden.

„Instrumentul web Rock the Vote a fost conectat la sistemul nostru, făcând procesul de înregistrare a alegătorilor perfect pentru alegătorii din toată Pennsylvania”, a afirmat Boockvar.

Aşa ceva nu ar trebui să se întâmple. Este în regulă când organizaţii externe depun cereri de înregistrare în numele alegătorilor, însă grefierii electorali sunt singurii care ar trebui să introducă acest tip de informaţii în evidenţă.

Este uşor de văzut de ce, prin inspectarea listelor electorale post-electorale care conţin nume precum „Mary April Smith”, urmată de „Mary May Smith”, „Mary June Smith”, „Mary July Smith” şi aşa mai departe - evidenţiind nume false care conţin lunile calendarului. Cu toate acestea, atunci când aceleaşi liste electorale au fost publicate după o săptămână, numele suspecte dispăruseră în mod misterios de pe liste.

În asemenea condiţii, aceasta este dovada directă a unui efort sistematic de a ascunde încălcări ale legii. Toate modificările ulterioare aduse sistemului SURE ar trebui oprite imediat pentru a permite o investigaţie amănunţită a înregistrărilor înainte ca alte dovezi să poată fi distruse.

Era evident că hoţii care au încercat să deturneze alegerile prezidenţiale din 2020 se vor strecura pe o portiţă, iar acum încearcă să şteargă dovezile ilegalităţilor lor înainte ca imaginea completă a infracţiunilor lor să poată fi expusă publicului american. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple, altfel vom putea ajunge în situaţia de a nu mai avea încredere în integritatea alegerilor noastre.

Newt Gingrich, republican, a ocupat funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din 1995 până în 1999 şi a candidat la funcţia de candidat la preşedinţie în 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii