Hillary Clinton, acuzată de conspiraţie cu soţia lui Mohamed Morsi şi cu Frăţia Musulmană

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton (Win McNamee / Getty Images)

Mult aşteptata campania prezidenţială a lui Hillary Clinton din 2016 pare să fie grav ameninţată de evenimentele în curs de desfăşurare din Egipt, unde guvernul face paşi rapizi către incriminarea Frăţiei Musulmane.

Potrivit unui raport recent al publicaţiei World Net Daily, viitorul candidat la preşedinţie, Hillary Clinton, este implicată într-un alt scandal internaţional. Fostul secretar de stat este investigată de procurorul general al Egiptului, Hisham Barakat.

Din plângerea penală a procurorului Hisham Barakat împotriva lui Clinton reiese că aceasta a conspirat cu soţia fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi şi cu Frăţia Musulmană pentru a încuraja rebelii din ţară, în încercarea de a incita revolte interne pentru a-l răsturna pe Abdel Fattah el-Sisi, generalul egiptean care deţine din 12 august 2012 funcţia de comandant suprem al forţelor armate egiptene, precum şi pe cea de ministru al Apărării.

Reporterul Nasr Qaffas de la canalul de ştiri egiptean Mehwar TV vorbeşte despre detaliile unui interviu realizat de agenţia de ştiri turcă Anatolia cu Naglaa Mahmoud.

Extrasele din interviu includ comentariile soţiei lui Morsi, Naglaa Mahmoud, referitoare la relaţia sa cu Hillary Clinton, care se pare că are legături strânse cu Frăţia Musulmană.

Potrivit Anatolia Press, Mahmoud a declarat: "Eu am între degetele mele un tezaur de secrete de la Casa Albă şi doamna Clinton se teme de mânia mea".

Relaţiile estalishment-ului american cu Frăţia Musulmană, islamistă, sprijinită din Qatar - un pilon al politicii SUA în Golf, au uimit la început lumea musulmană, şi nu numai. Cunoscutul istoric Webster Tarpley este de părere că pactul din ultimii ani al SUA cu rebelii lumii arabe face parte din politica Washington-ului gândită de Zbigniew Brzezinski. Brzezinski este cel care a avut ideea să înarmeze mujahedinii afgani în anii '80, împotriva URSS, pentru a asigura căderea imperiului sovietic.

Planurile stârnirii de revolte în lumea arabă l-a costat scaunul nu numai pe Hosni Mubarak, un vechi aliat al SUA în regiune, ci şi pe dictatorul libian Gaddafi, precum şi pe mulţi alţi lideri ai ţărilor arabe.

Întrebată dacă are o relaţie strânsă cu Hillary Clinton, Mahmoud a replicat: "Avem o prietenie lungă de mulţi ani. Am trăit în SUA şi copiii mei au învăţat acolo. Această prietenie a crescut şi mai mult atunci când soţul meu a devenit preşedintele legitim al ţării".

Mahmoud a adăugat că au fost recrutaţi de către familia Clinton din SUA şi prietenia lor a început în anii 1980.

Când a fost întrebat dacă încă mai sunt în relaţii de prietenie, Mahmoud a susţinut că dialogul dintre ele nu a încetat niciodată, iar conversaţiile sunt toate înregistrate. Soţia lui Morsi a divulgat că Hillary Clinton caută asistenţă - atât oficială cât şi neoficială - de la mai mulţi membri ai organizaţiei Surorile Musulmane pentru a ajuta cu problemele din Orientul Mijlociu.

"Avem, de asemenea, relaţii de afaceri de rutină cu Clinton", a adăugat aceasta.

În timp ce procesul lui Morsi evoluează acţiunile lui Barack Obama şi ale lui Hillary Clinton vor fi probabil teme centrale. În mod cert o astfel de controversă este ultimul lucru de care ar avea nevoie campania electorală a lui Hillary Clinton.

Mahmoud pare convinsă de faptul că Hillary "va caută sprijinul lui Morsi şi a Frăţiei Musulmane", în drumul ei spre Biroul Oval.

"Hillary depinde foarte mult de noi să o ajutăm să reuşească la următoarele alegerile prezidenţiale", a declarat Mahmoud potrivit relatărilor, "la fel cum l-am ajutat pe Barack Obama să câştige de două ori".