Hackerii dau o lovitură Bitcoin-ului

Bitcoin wallet.
Bitcoin wallet. (wikipedia.org)

Industria Bitcoin se zguduie, după ce s-a descoperit un furt gigantic comis de hackeri. Una dintre cele mai importante platforme de tranzacţionare a monedei virtuale este offline, în timp ce valoarea banilor virtuali se prăbuşeşte.

Mt Gox, una dintre cele mai importante platforme de tranzacţionare a monedei virtuale, a dispărut de pe web ca urmare a descoperirii unui masiv furt de 744.000 de unităţi, pe parcursul a mai multor ani, 6% din cei 12,4 milioane de Bitcoin aflaţi în circulaţie. Furtul se ridică la circa 350 de milioane de dolari. Se pare că furtul a fost posibil din cauza unui defect în sistem.

Dispariţia platformei Mt Gox, care a avut loc imediat după demisia fondatorului Mark Karpeles de la Fundaţia Bitcoin şi anularea tuturor conturilor sale de Twitter, a condus la prăbuşirea monedei, până la aproximativ 500USD.

Este cu siguranţă cel mai dificil moment pentru Bitcoin de când a fost inventat în 2009.

Cu toate acestea, chiar in momentul în care se răspândeau veştile despre Mt Gox, o altă companie din New York - Second Market - a anunţat planuri pentru crearea unui sistem de schimb care ar putea atrage băncile pe piaţa monedei virtuale - pentru prima oară în istorie.

Second Market - care s-a făcut cunoscută acum câţiva ani pentru că a creat o platformă pentru cumpărarea şi vânzarea de acţiuni ale companiilor înainte de listarea lor - susţine că a iniţiat deja contacte cu creditorii şi speră să-şi lanseze activitatea în vară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie