Hackerii Anonymous au dezvăluit zeci de mii de fişiere ale guvernului chinez
alte articole
Zeci de mii de e-mailuri, parole şi fişiere aparţinând site-urilor guvernamentale chineze au fost publicate pe internet, sâmbătă, de hackeri de la Anonymous, aceasta reprezentând cea mai mare dezvăluire de informaţii guvernamentale efectuată de hackeri în sprijinul mişcării pro-democraţie din Hong Kong.
Hackerii Anonymous - o mişcare internaţională anticorporatistă care include mulţi hackeri - au postat un mesaj pe 11 octombrie, anunţând că ”Atacurile împotriva Chinei au avut succes!” Dezvăluirile fac parte dintr-o campanie iniţiată pe 3 octombrie, care s-a intitulat Operaţiunea Hong Kong, sau #ophongkong.
”Acesta este doar începutul unei serii de atacuri pe care le-am plănuit”, a notat Strudalz, unul dintre membrii proeminenţi ai Anonymous, pe o pagină de chat.
Printre dezvăluiri se găsea un dosar cu 42.419 e-mailuri, nume de cont şi parole. S-a mai publicat un dosar conţinând 3.265 de e-mailuri, nume şi numere de telefon. Un altul avea 5.552 de e-mailuri, nume de cont şi parole.
Grupul a mai oferit linkuri către bazele de date a 51 de site-uri guvernamentale chineze, care au fost menţionate înaintea dezvăluirilor.
Atunci când a avut loc anunţul, hackerii au lansat şi o serie de atacuri de blocare distribuită a serviciului (DDoS) împotriva a 16 site-uri guvernamentale chineze pentru a le supraîncărca până când nu mai pot funcţiona. Printre acestea s-au numărat site-urile armatei chineze, ale poliţiei cibernetice, dar şi ale birourilor guvernamentale.
Strudalz a notat că Anonymous şi un alt grup de hackeri numit LulzBoatMafia s-a folosit de StrudalNet, un grup de reţele care folosesc StrudalPacket, pentru a închide site-uri folosind atacurile DDoS. Multe dintre site-uri nu au fost puse în funcţiune după atacul de sâmbătă noapte.
Biroul din Hong Kong, controlat de regimul chinez, a declarat pentru Reuters, în legătură cu atacurile continue lansate de Anonymous, că ”acest tip de atac cibernetic încalcă legea şi normele morale sociale şi l-am raportat deja poliţiei”.
Comunicatul regimului chinez poartă o umbră de ironie, de vreme ce tot mai multe dintre atacurile cibernetice asupra unor persoane şi companii străine sunt lansate de armata cibernetică a Chinei.
”Ni s-a părut amuzant când au spus că au raportat poliţiei”, a notat Strudalz, ”deoarece pe ei i-am scos deja din funcţiune”.
Anonymous susţine că s-a infiltrat deja în bazele de date a peste 50 de site-uri guvernamentale chineze. Anterior, hackerii au precizat că au dezvăluit 50.000 de nume de utilizatori şi e-mailuri din aceste baze de date, şi că alte 100.000 de nu au fost încă publicate.
Fişierele publicate în cadrul dezvăluirilor de pe 11 octombrie ar conţine toate documente luate de Anonymous din bazele de date ale guvernului chinez de la începutul Operaţiunii Hong Kong.
Strudalz a explicat că prin lansarea atacurilor cibernetice, Anonymous arată că studenţii care protestează pentru democraţie în Hong Kong nu sunt singuri şi că au parte de sprijinul oamenilor din întreaga lume.
”Arată că oamenii de oriunde îi sprijină mai mult decât cred ei”, a concluzionat Strudalz.