Revoluţia Umbrelelor - Anonymous va publica 51 de baze date ale guvernului chinez

Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations.
Logo-ul organizatiei de hackeri Anonymous Operations. (Anonymous Operations)

În timp ce protestele pro-democraţie din Hong Kong continuă, hackerii au muncit din greu. Câţiva membrii ai grupului de hackeri Annonymous au anunţat că au obţinut 51 de baze de date de pe website-urile guvernului chinez, pe care le intenţionează să le publice sâmbătă.

”Vrem ca guvernul chinez să înceteze să mai reprime Hong Kong-ul şi pe toţi cetăţenii lui”, a declarat unul din hackeri, cunoscut sub pseudonimul F3AR.

”Suntem pe deplin solidari cu protestatarii din Hong Kong şi vom continua să infiltrăm, dezvăluim şi să închidem toate site-urile guvernamentale din cn ( China) şi hk (Hong Kong) până când protestatarii vor obţine ceea ce vor”, a mai precizat F3AR.

Hackerii au început Operaţiunea Hong Kong în jurul datei de 3 octombrie. Într-un anunţ făcut pe 5 octombrie, Anonymous a susţinut că a obţinut deja ”nenumărate informaţii personale (sic)” de pe site-urile guvernului chinez. Grupul i-a avertizat pe oficialii chinezi că va publica bazele de date ale site-urilor "odată ce vom termina de folosit datele voastre de autentificare."

F3AR a adăugat că nu poate publica încă conţinutul tuturor bazelor de date, de vreme ce mai mulţi hackeri lucrează concomitent la diferite baze de date. Totuşi, hackerul a menţionat că unele baze de date conţin nume de cont şi parole, cât şi codurile website-urilor.

”Dar altcineva se va ocupa de o db (bază de date) care conţine nu numai date de logare obişnuite ci şi datele de autentificare ale adminilor (administratorilor), care ne vor permite să afectăm site-ul”, a adăugat acesta.

Pe lângă faptul că va face publice bazele de date, Anonymous a anunţat că va mai ataca, de asemenea, şi website-uri guvernamentale chineze, cu atacuri distribuite de negare a accesului (DdoS) pentru a supraîncărca website-ul şi pentru a-l închide. Grupul va lansa şi o furtună pe Twitter – postând practic un număr mare de mesaje – în ce vor lansa atacurile cibernetice şi vor publica de bazele de date.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe