Guvernul Ponta, chemat în instanţă pentru că blochează şefia CJ Cluj - fieful lui Uioreanu

Horea Uioreanu.
Horea Uioreanu. (Epoch Times România)

Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne şi Prefectura Cluj trebuie să răspundă în instanţă pentru tergiversarea organizării de alegeri pentru ocuparea şefiei Consiliului Judeţean Cluj, după ce postul a fost vacantat prin arestarea baronului Horea Uioreanu, acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani, a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, co-preşedintele executiv al PNL Cluj, consilierul judeţean Mihai Seplecan.

"Voi acţiona în judecată Guvernul României, Ministerul de Interne şi Instituţia Prefectului Cluj. Am aşteptat ca pe parcursul zilei de miercuri primul-ministru al Guvernului României să binevoiască să se aplece şi asupra respectării legii în judeţul Cluj şi să emită Ordonanţă de Urgenţă, care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Deşi este campion la ordonanţe de urgenţă, majoritatea date pe furiş, să nu genereze dezbateri publice, că sunt împotriva intereselor românilor şi, oricum, Avocatul Poporului tace că are rate la bancă de plătit, Victor Ponta nu a schiţat niciun gest miercuri, data limită la care se mai putea emite actul pe baza căruia să se organizeze alegerile anticipate pentru preşedinţia CJ Cluj. A fost încălcată legea, motiv pentru care mă voi adresa justiţiei", a declarat Mihai Seplecan, citat de Agerpres.

Consilierul judeţean a arătat că, imediat după desfăşurarea turului II al alegerilor prezidenţiale, a notificat atât Instituţia Prefectului Cluj, cât şi Ministrul de Interne "să poftească" să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

De asemenea, Mihai Seplecan l-a notificat şi pe premierul Victor Ponta şi i-a solicitat ca, până la începutul lunii decembrie, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor legale, data de desfăşurare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

"Fiind vorba despre alegeri parţiale generate de o situaţie prevăzută de Legea administraţiei publice, respectiv cea privind Statutul aleşilor locali, data desfăşurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puţin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)", a explicat Seplecan.

Amintim că pe 3 octombrie liberalul Horea Uioreanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj deoarece a fost arestat şi trimis în judecată pentru corupţie. Trei zile mai târziu, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care a constatat încetarea mandatului acestuia.