"Uniţi Salvăm" îi cere demisia lui Victor Ciorbea

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. (Epoch Times România)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, 10 decembrie, comunitatea "Uniţi Salvăm" îi cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

"Ne dorim o Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate, nu încălcate. Ne dorim un Avocat al Poporului nu al Partidelor!", scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook, acuzându-l pe Ciorbea că a ignorat abuzurile autorităţilor şi a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor constituţionale ce îi revin.

Totodată, "Uniţi Salvăm" îi invită pe toţi cei care nemulţumiţi de modul în care Ciorbea a performat în funcţia de Avocat al Poporului şi doresc demiterea sa, să vină miercuri, 10.12.2014, ora 13:00 la sediul Avocatului Poporului (strada Eugeniu Carada nr. 3) pentru a-i înmâna acestuia preavizul.

Mai multe informaţii despre evenimentul de astăzi găsiţi la https://www.facebook.com/events/551805768287522/

Reamintim că Victor Ciorbea, numit Avocat al Poporului prin votul Parlamentului majoritar PSD, s-a remarcat prin lipsa de reacţie la cererile societăţii civile şi ale opoziţiei de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la o serie de Ordonanţe de Urgenţă controversate ale Guvernului Ponta.

Considerat aservit premierului Ponta, Avocatul Poporului, numit în funcţie pe 16 mai a.c., a refuzat să atace la CCR atât ordonanţa traseismului local cât şi mult blamata OUG 49/2014 prin care Guvernul Ponta a modificat Legea Educaţiei de o manieră considerată de specialişti drept un atentat la adresa învăţământului românesc.