Grindeanu, despre cele 100 de zile de guvernare: Au fost originale!

Niciodată nu a fost România atât de zguduită de proteste ca în ultima perioadă. Mai mult, pe fundalul tumultului social, Puterea se pregăteşte să adopte o lege a salarizării unitare care, potrivit multora, riscă să ducă ţara în faliment. Cum caracterizează însă Grindeanu guvernarea sa? Ca fiind "originală".
Loredana Diacu
25.04.2017

alte articole

Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
25.04.2017

Invitat luni la Antena 3, premierul Sorin Grindeanu a caracterizat primele 100 de zile de guvernare ca fiind "originale". Şeful Executivului a mai susţinut că în aceste 100 de zile au fost luate foarte multe măsuri, însă unele dintre acestea ar fi putut fi comunicate "mult, mult mai bine".

"Sunt lucruri care, poate, puteau fi comunicate mult, mult mai bine. Sunt măsuri pe care noi le-am luat şi, poate, comunicarea şi modul în care au fost explicate n-a fost cea mai fericită. Dar acele măsuri s-au luat. S-au crescut pensii, s-au redus taxe, a crescut salariul minim pe economie, s-au făcut toate acele lucruri legate de studenţi (...), programe naţionale lansate", a enumerat Grindeanu o parte dintre lucrurile care au adus multe critici Puterii căci, reamintim, creşterile de salarii şi pensii corelate cu reducerile de taxe pe care le promite PSD-ul riscă să ducă, potrivit analiştilor, ţara în faliment.

Şeful Executivului a dat ca exemplu de bune practici managementul de la nivelul Ministerului Agriculturii - minister care, reamintim, a elaborat o ordonanţă care prevede acordarea de subvenţii generoase pentru crescătorii de porcine, aceasta în condiţiile în care fiul lui Liviu Dragnea deţine o fermă de porci.

"Luna martie a fost o lună extraordinară din punctul de vedere al gestiunii, al managementului la nivel de Ministerul Agriculturii, de fonduri europene, de subvenţii care au fost date către fermierii români. Aproape un milion de oameni şi-au primit la timp subvenţiile, nu cu întârziere, nu în lunile iulie sau august, aşa cum erau obişnuiţi", a declarat Grindeanu.

El a precizat că toate măsurile luate au fost foarte bine analizate, astfel încât efectele să fie cele anticipate de Executiv.Paradoxal sau nu, această declaraţie vine în condiţiile în care atât FMI cât şi Comisia Europeană plus experţi români au ridicat problema sustenabilităţii măsurilor propuse de PSD, existând temeri că România ar putea avea soarta Greciei.

"În favoarea a ceea ce spun (...) este şi revizuirea făcută de Fondul Monetar Internaţional în urmă cu câteva zile, privind creşterea economică, pe care a mărit-o de la 3,8 la 4,2%. Într-un final, o să ajungă, sunt convins şi dânşii, la ceea ce noi am spus şi anume 5,2%", a spus Grindeanu, referindu-se la creşterea economică pe care este bazat bugetul construit de PSD, cifră care ar fi bazată pe date false, potrivit liberalului Florin Cîţu.

Reamintim că recent Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit estimările privind creşterea economiei româneşti, în urcare până la 4,2% de la 3,8% – estimarea anterioară pentru acest an, şi până la 3,4% pentru 2018, de la 3,5%, potrivit celui mai recent raport privind evoluţia economiei globale, World Economic Outlook 2017.

Guvernul şi-a calculat însă bugetul şi programul de guvernare pe o creştere a produsului intern brut (PIB) de 5,2% în 2017, arată cursdeguvernare.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor