Greenpeace comemorează un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima

Greenpeace România a organizat, luni dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, o acţiune de comemorare, la un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia.
(YOSHIKAZU TSUNO/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
05.03.2012

Greenpeace România a organizat, luni dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, o acţiune de comemorare, la un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia.

Manifestanţii poartă cruci negre, pe care sunt trecute numele unor locuri în care au avut loc accidente nucleare sau în care sunt centrale nucleare - Mayak, Cernobâl, Fukushima sau Cernavodă - şi pancarte pe care scrie "Reactoare nucleare sigure nu există!".

Ionuţ Cepraga, coordonatorul campaniei, a declarat că prin acţiunea organizată membrii Greenpeace doresc să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului reactoarelor nucleare.

"Zilele următoare se împlineşte un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima. Noi suntem azi aici pentru a le solicita celor care decid viitorul energetic al României să renunţe la construirea de reactoare nucleare. Nu există reactoare sigure, în opinia noastră, iar Guvernul dacă va hotărî totuşi să construiască reactoare nucleare va trebui să se facă responsabil complet în cadrul unui dezastru nuclear. Riscurile sunt cunoscute deja iar exemple avem destule", a declarat pentru AGERPRES Ionuţ Cepraga.

El a spus că în cursul acestei zile va fi făcut public rezultatul unui sondaj de opinie în care se arată că majoritatea românilor nu sunt de acord cu construirea de reactoare nucleare.

Protestul Greenpeace România are aprobare până la ora 11,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor