Grecia şi creditorii săi iau în considerare prelungirea bailout-ului până în martie 2016

Premierul grec Alexis Tsipras.
Premierul grec Alexis Tsipras. (Captură Foto)

Creditorii internaţionali ai Greciei au sugerat prelungirea programului de salvare financiară a ţării până la sfârşitul lui martie 2016, dar neînţelegerile cu privire la condiţiile ataşate suportului continuu şi cu privire la ceea ce se va întâmpla după aceea riscă să submineze planul, au declarat luni trei persoane familiare cu negocierile, conform Wall Street Journal.

Porţiunea zonei euro din programul de bailout al Greciei, în valoare de 240 de miliarde de euro, expiră la sfârşitul lunii iunie, ridicându-se întrebări în legătură cu modul în care Atena îşi va plăti datoria în această lună şi dacă va rămâne în această zonă.

Pentru a se asigura că Grecia nu rămâne fără bani până la sfârşitul lui martie 2016, Atena va primi acces la aproximativ 10,9 miliarde de euro care au fost puşi deoparte în baza vechiului program de bailout pentru recapitalizarea băncilor slăbite, au declarat cei trei.

“Ceea ce am oferit înseamnă că Grecia este complet finanţată până în martie 2016”, a declarat una din cele trei persoane, făcând referire la o întâlnire desfăşurată săptămâna trecută între preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul grec Alexis Tsipras şi Jeroen Dijsselbloem, ministrul olandez al Finanţelor care reprezintă guvernele zonei euro în aceste negocieri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie