George Copos: 4 ani cu executare în dosarul Loteria I

George Copos, fost finanţator al echipei Rapid Bucureşti
George Copos, fost finanţator al echipei Rapid Bucureşti (Epoch Times România)

Omul de afaceri George Copos a primit luni o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I, în care acesta este acuzat de evaziune fiscală.

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în acest dosar azi dimineaţă după ce sentinţa a fost amânată de trei ori. Decizia este definitivă.

Urmează ca acum să se comaseze pedeapsa primită în dosarul Loteria I cu pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor, pentru care Copos îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Jilava.

George Copos este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, ca urmare a vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Compania Loteria Română la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei.

Folosind intermediari în procesul de vânzare-cumpărare, inculpaţii sunt acuzaţi că au ascuns sursa impozabilă cu ocazia vânzării unui aşa zis "pachet" de 38 de spaţii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, către Compania Naţională Loteria Română.

Pe 29 ianuarie, Copos a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani în dosarul Loteria 1. Decizia instanţei a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti, care dă o decizie definitivă în această cauză.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul Transferurilor, în care sunt încarceraţi "grei" ai fotbalului din România

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne