Predoiu: PDL va sesiza Comisia de la Veneţia faţă de adoptarea unui OUG pentru "furtul" primarilor

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

PDL se va adresa Comisiei de la Veneţia în legătură cu presiunile pe care le face PSD asupra primarilor PDL, precum şi pentru ordonanţa de urgenţă anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea prin care se doreşte legiferarea "furtul politic al primarilor", a precizat, duminică, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, potrivit Mediafax.

Predoiu a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD şi celelalte partide de la guvernare pregătesc ”temeinic” furtul alegerilor prezidenţiale, prin manevre politice şi guvernamentale, în câteva etape.

"Pasul trei se referă la presiunile asupra primarilor PDL de a se înscrie în Asociaţia UNPR. Am semnale din ţară, de câteva săptămâni se fac presiuni politice asupra primarilor PDL pentru a se înscrie în Asociaţia UNPR, presiuni însoţite de promisuni de deblocare a fondurilor europene şi de abundenţă a fondurilor guvernamentale către circumscripţii. Pasul patru a fost anunţat de domnul Dragnea, o Ordonanţă care să legifereze furtul politic al primarilor", a afirmat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL este îngrijorat că, în aceste condiţii, corectitudinea alegerilor prezidenţiale este pusă în pericol din cauza furtului primarilor, care este acelaşi lucru cu furtul votului cetăţenilor.

Cătălin Predoiu a susţinut că prin astfel de portiţe legislative create de Dragnea, primarii se vor înscrie în PSD, UNPR sau alte formaţiuni politice mai mici", iar prin această manevră, “domnul Dragnea e pe cale să dea o lovitură democraţiei. Încă de pe acum PSD şi aliaţii săi securizează, încearcă să securizeze cât mai multe voturi pentru doctor Ponta".

Le cer public să nu adopte ordonanţa, nu o să fie uşor să treacă, nu o să fie uşor să o aplice, o spun pe baza cunoştinţelor juridice. Nu va ţine, domnule Dragnea", a declarat Predoiu, avertizând că dacă Ordonanţa va fi adoptată de Guvern, PDL o va ataca la Avocatul Poporului şi ulterior, dacă va deveni lege, la Curtea Constituţională.

Totodată, Predoiu a cerut premierului Victor Ponta, vicepremierilor şi şefilor de partid de la putere să înceteze subminarea democraţiei şi să asigure egalitatea de şanse în alegerile prezidenţiale.

Cătălin Predoiu s-a adresat şi serviciilor de informaţii ale statului ca să supravegheze "manevrele" şi să sesizeze organele în drept.

Nu putem asista la subminarea democratei din Palatul Victoria. Le garantez PSD şi aliaţilor săi că nu vom sta cu mâinile în sân şi vom opri prin mijloace legale, legitime, aceste manevre", a afirmat Predoiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă cu valabilitate de două săptămâni pentru ca primarii să-şi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne