MM Stoica şi Gigi Neţoiu cer anularea pedepselor primite în Dosarul Transferurilor

Mihai Stoica.
Mihai Stoica. (mmstoica.ro)

Mihai Stoica şi Gheorghe Neţoiu cer anularea pedepselor pe care le-au primit de la judecătorii Curţii de Apel în Dosarul Transferurilor.

Cei doi, condamnaţi la trei ani şi şase luni şi respectiv trei ani şi patru luni de închisoare au depus la Tribunalul Bucureşti cereri de revizuire a sentinţelor date de CAB.

Potrivit Mediafax, instanţa a stabilit, deocamdată, un termen de judecată doar pentru cererea lui Neţoiu, pe care magistraţii o vor lua în discuţie pe 2 septembrie. Pentru acţiunea lui Mihai Stoica nu a fost stabilită încă data la care cererea de revizuire a pedepsei va fi analizată de Tribunalul Bucureşti.

Stoica şi Neţoiu au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel la închisoare în martie 2014, alături de Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, şi Cristian Borcea, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Gigi Neţoiu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, MM Stoica la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, Cristi Borcea la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ioan Becali la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Victor Becali la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Jean Pădureanu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare iar Gică Popescu la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia sunt acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului. Cei opt au fost condamnaţi în 2012, iar pedepsele date atunci au fost extrem de dure: Borcea - 7 ani de închisoare, Copos - 5 ani, Mihai Stoica - 4 ani, Giovanni Becali - 8 ani, Victor Becali - 7 ani, Gică Popescu - 3 ani cu suspendare, Neţoiu - 3 ani cu suspendare, Pădureanu - 3 ani cu suspendare.