Frontul Naţional Francez speră ca Uniunea Europeană „să se prăbuşească”
alte articole
Preşedintele partidului francez Frontul Naţional, Marine Le Pen, a susţinut joi la Paris, în cadrul unei conferinţe de presă, că Uniunea Europeană trebuie să se ”prăbuşească” şi îi îndeamnă pe francezi să contribuie cât mai mult posibil la ceea ce consideră a fi „îmbunătăţirea Uniunii Europene”.
„Acest proiect va însemna, evident, dispariţia celor mai multe structuri actuale ale UE. Aştept un singur lucru de la actualul sistem european - să explodeze”, a spus ea.
Declaraţia lui Marine Le Pen a venit la scurt timp după ce, Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru justiţie al Uniunii Europene, a anunţat că s-a demarat o campanie pentru ca blocul european să devină „Statele Unite ale Europei”.
Preşedintele Frontului Naţional şi-a îndemnat toţi colegii din Parlamentul European să blocheze orice progres spre formarea unui stat european.
„Rolul pe care îl avem de jucat, noi, patrioţii aleşi în Parlamentul European, va fi acela de a bloca orice progrese, orice nou progres spre această uniune federală europeană”, a declarat Le Pen .
Printre planurile înaintate de Viviane Reding este inclusă centralizarea extremă a Uniunii Europene. Astfel, guvernele şi parlamentele naţionale vor avea un rol politic minor, echivalent cu cel jucat de consiliile locale în Marea Britanie.
„Avem nevoie să creăm Statele Unite ale Europei, cu Comisia în calitate de guvern, alături de două camere - Parlamentul European şi un 'Senat' al statelor membre” a mai precizat Reding.
Frontul Naţional, partid de dreapta, conservator şi naţionalist, are în acest moment patru Europarlamentari şi este al treilea partid din Franţa, iar în viziunea preşedintelui său, „Uniunea Europeană nu poate fi reformată”. Pentru a fi îmbunătăţită, Uniunea Europeană „ar trebui, în primul rând, destrămată”.
Împotriva planurilor unioniste promovate de oficialii de nivel înalt din blocul European, s-a anunţat şi liderul partidului conservator britanic, Nigel Farage, care susţine că Marea Britanie se va opune acestui ”fanatism centralist”.
Partidele ce se opun noii campanii a UE s-au făcut tot mai auzite în ultima perioadă. În Franţa, Olanda şi Grecia, partidele cu viziuni conservatoare conduc la momentul de faţă în sondaje.