Franţa: Un miel modificat genetic ajunge pe farfuria unui consumator

(Captură Foto)

Autorităţile franceze analizează cum s-a putut întâmpla ca un miel modificat genetic cu proteină de meduză să fie vândut sub formă de carne pentru consum unui client necunoscut, a declarat marţi o sursă juridică, conform Sydney Morning Herald.

Mielul-meduză, numit Rubis, a fost trimis dintr-un abator al Institutului Naţional pentru Cercetare Agricolă din Paris la sfârşitul anului trecut şi cumva a ajuns pe masa unui măcelar.

“Un miel născut de o oaie modificată genetic, ca parte a unui program de cercetare medicală, a fost vândut unei persoane din regiunea pariziană în octombrie 2014”, conform unei declaraţii publicate de Institutul Naţional pentru Cercetare Agricolă, care confirmă ştirea raportată iniţial de ziarul Le Parisien.

“Deşi această ovină nu prezintă niciun risc pentru oameni sau mediul înconjurător, Institutul a informat procurorii locali în legătură cu breşa produsă în regulamentele pentru protecţia mediului”, mai susţine declaraţia.

Cazul a fost preluat de un Tribunal pentru Sănătate Publică din Paris, a susţinut o sursă juridică pentru AFP.

Rubis “a ajuns pe o farfurie! Cine l-a mâncat? Nimeni nu ştie”, a exclamat marţi ziarul Le Parisien.

“Tot ceea ce ştim este ca acea carne a ieşit dintr-un abator din regiunea pariziană”, a mai susţinut articolul din publicaţia franceză.

Franţa rămâne unul dintre cei mai fideli opozanţi ai cercetărilor efectuate în domeniul modificării genetice, în special după ce activiştii pentru mediu au forţat guvernul să interzică culturile modificate genetic în anii 2000, susţine Sydney Morning Herald.

Uniunea Europeană a autorizat importul şi vânzarea a 19 culturi modificate genetic în luna aprilie, dar este foarte probabil să adopte o legislaţie care va permite ţărilor să interzică, individual, folosirea acestor culturi pe teritoriile lor – parţial mulţumită cererilor venite din partea Franţei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.