Fosta şefă a Finanţelor: E anormal! Statul schimbă frecvent fiscalitatea şi nu i se pare o problemă

Faptul că statul schimbă frecvent fiscalitatea şi asta nu i se pare o problemă, este total anormal. Trăim o situaţie anormală pe care suntem cu toţii datori să o admonestăm, a tras un semnal de alarmă tehnocrata Anca Dragu.
Anca Dana Dragu, Ministrul Finanţelor Publice în Guvernul Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.07.2017

Fostul ministru al Finanţelor din Guvernul Cioloş, Anca Dragu, a atras atenţia asupra riscurilor interne şi a celor externe la adresa economiei româneşti.

"Există riscuri externe şi interne. În 2012 am avut un curs depreciat din două motive: când erau probleme politice interne, când era problema Greciei. Toţi care am plătit factura telefonică sau credite, toţi am simţit acest curs. Riscurile externe ne afectează cel mai tare prin efectul de contagiune, iar cel mai uşor indicator de observat este cursul valutar. Pe riscurile interne avem şocuri care ne pot costa. Cel mai important risc intern este legat de stabilitatea şi predictibilitatea fiscală. Statul român are prostul obicei de a schimba peste noapte sistemul de taxe şi impozite pentru că uneori e o dovadă de forţă.

Ce ministru sunt eu dacă nu schimb taxele? Uneori numai pentru c[ ministrul consideră că e de datoria lui să o facă. Alteori e doar un comportament neonest care denotă lipsă de respect la adresa contribuabililor. Faptul că Statul schimbă frecvent fiscalitatea şi că asta nu i se pare o problemă ,vă rog să mă credeţi, e anormal. Trăim o situaţie anormală pe care suntem cu toţii datori să o admonestăm", a declarat Anca Dragu, citată de hotnews.ro.

În opinia fostului ministru de Finanţe, nu este normal să arunci pe piaţă tot felul de alerte privind introducerea de noi taxe şi impozite.

"Investitorii au fost neplăcut surprinşi de asemenea intenţii. A trecut discuţia cu impozitul pe gospodărie şi în scurt timp a apărut alta: cea legată de impozitul pe cifra de afaceri", a subliniat Anca Dragu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor