Cîţu: Prezentată ca un mare succes, vizita lui Tudose la Bruxelles e de fapt o cazma peste faţa PSD-ului

Singura întâlnire de succes a celor trei pesedişti de la Bruxelles - Mihai Tudose, Rovana Plumb şi Ionuţ Mişa - a fost cu parlamentarii PSD-ALDE unde s-a băut şi s-a mâncat, a remarcat ironic liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Prezentată ca un mare succes de propagandă PSD, vizita la Bruxelles a premierului Mihai Tudose a fost de fapt o cazma peste faţa PSD-ului, iar românii trebuie să ştie adevărul despre acest lucru, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, într-o postare intitulată "Tudose nu explică! Cum pleci leu şi vii pisică".

"Totul a început cu întrebarea: de ce aşa repede la Bruxelles? După o scurtă documentare am aflat. Prima minciună pe care o demontez azi este că Tudose a fost chemat la Bruxelles pentru a vorbi despre programul de guvernare. De fapt, a fost chemat pentru a oferi garanţii că noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justiţie aşa cum au încercat cu OUG 13, legea graţierii etc. Este exact invers de cum au prezentat Tudose şi PSD. Tudose nu a putut să prezinte garanţii reale şi de aceea MCV se menţine în continuare", a declarat Florin Cîţu.

În opinia senatorului, Uniunea Europeană rămâne îngrijorată, mai ales prin prisma faptul că România preia în 2019 preşedinţia UE, de atacurile asupra justiţiei pe care PSD le face sistematic.

Prima concluzie a lui Florin Cîţu este că Tudose a dezinformat evident în legătură cu scopul vizitei sale la Bruxelles, însă "au urmat şi alte minciuni".

"Tudose ne-a spus că a fost însoţit la Bruxelles de mai mulţi miniştri. Dacă vă uitaţi la pozele de la întâlnirile la care a participat Tudose observaţi că Rovana Plumb şi Ionuţ Mişa nu apar nicăieri. Să vă spun de ce. Prima bombă. Fix pe 12 iulie, în acelaşi loc, avea loc audierea publică organizată de Parlamentul European, Directoratul Afaceri Bugetare-Secretariatul pentru Comitetul pentru Control Bugetar. Pe româneşte acolo România era chemată să prezinte felul în care a gestionat fondurile europene în perioada 2007- 2013", a argumentat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, asta este explicaţia pentru care Rovana Plumb nu apare în poză cu Tudose.

"Mai mult. Vă aduceţi aminte declaraţiile pompoase ale lui Ponta care ne explica cât de bun este el în atragerea fondurilor UE? Omul minţea la greu. Din această audiere publică am aflat că lucrurile stau exact invers. E bine să ştiţi şi voi. În cadrul acestei audieri am aflat că România a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE. Excepţia este Croaţia care a intrat în UE cu mult în urma României. La această audiere României i-a fost dedicat un capitol special pentru că a fost o ţară cu probleme", precizat Florin Cîţu.

În acest context, senatorul PNL ridică două întrebări:

1. De ce nu ne-a spus Tudose de această audiere? Chiar dacă era o punere la punct publică.

2. Care a fost poziţia României la această audiere? Pe asta şi Tudose şi Rovana au uitat să ne-o spună.

Florin Cîţu a atras atenţia că are două motive pentru care pune aceste întrebări:

1. Pentru modul dezastruos în care România a atras fondurile UE în perioada 2007-2013 există pericolul unor sancţiuni prin diminuarea fondurilor UE pe perioada 2014-2020.

2. Mickey Mouse cel guraliv era atât de “preocupat” de fondurile UE încât abia în octombrie 2015 a dat OUG 40 care reglementa noul program pentru perioada 2014-2020. Foarte, foarte târziu. Iar în noiembrie l-aţi trimis acasă.

A doua concluzie importantă la care a ajuns senatorul PNL: "în loc să ţină şedinţe şi să convoace miniştri de dimineaţă până seara, Tudose ar trebui să ştie că cel care a făcut atât de stufoasă birocraţia legată de fondurile UE este Victor Ponta. Pe el ar trebui să-l tragă de urechi".

"A doua bombă din această vizită are legătură cu ministrul Finanţelor Publice. În aceeaşi zi Ionuţ Mişa era prezent la lucrările ECOFIN. Acolo era luat la întrebări şi dădea explicaţii în faţa celorlalţi miniştri ai Finanţelor în legătură cu noile măsuri abia anunţate din programul de guvernare PSD. A trebuit şi el să ofere garanţii că vom păstra deficitul de 3% din PIB şi pilonul II de pensii nu va fi naţionalizat", a punctat Florin Cîţu.

A treia concluzie importantă la care a ajuns liberalul: "iată de ce atât Juncker (preşedintele Comisiei Europene - n.r.) cât şi restul oficialilor europeni au în continuare rezerve mari faţă de programul de guvernare PSD care uşor, uşor ne scoate din Europa".

"Astfel, Tudose, într-o conferinţă de presă organizată de unul singur, a fost nevoit să declare că am fost întrebaţi de MCV şi de măsurile economice din programul de guvernare. Anunţul "bombă" că au deblocat 600 milioane euro este doar o petardă care ar trebui să mascheze urecheala pe care au primit-o Tudose, Plumb şi Mişa. La asta adăugăm şi declaraţia Rovanei Plumb care ne spune că au mai fost autorizate încă 3 autorităţi de management. Tot o minciună. Adevărul este ca cele 3 autorităţi de management nu au fost încă autorizate doar s-a finalizat acţiunea de audit. Iar cele 600 milioane ale lui Tudose nu ajung anul ăsta în România, indiferent de promisiunile psd-iştilor", a afirmat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a comentat, ironic, că singura întâlnire de succes a celor trei la Bruxelles a fost cu parlamentarii PSD-ALDE unde s-a băut şi s-a mâncat.

"Să fie oare o coincidenţă prezenţa la Bruxelles a lui Ludovic Orban, de la PNL, în acelaşi timp? Asta pentru cârcotaşii care spun că PNL nu face nimic. Uite că se poate! Liviu Dragnea şi PSD ar trebui să înţeleagă din materialul meu că problemele lor sunt cu Bruxelles dar soluţiile sunt aici! Aşteptăm cu interes următoarele scrisori pentru Juncker, Soros, Moş Crăciun etc…", a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne