Fosta noră a lui Virgil Măgureanu face acuzaţii explozive

Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, Mugur Isărescu şi alte nume răsunătoare au intrat în vizorul DNA după ce Alina Petre, fostă Măgureanu, a depus denunţuri împotriva lor.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Ana Ion
17.03.2016

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, s-a prezentat miercuri la DNA Ploieşti unde a făcut o serie de denunţuri împotriva unora dintre cele mai cunoscute persoane din România. Potrivit Adevărul, Alina Petre a declarat că nu poate dezvălui de ce s-a prezentat, că „îi este frică“ şi că speră ca „statul şi legea să o protejeze“.

Cel care a însoţit-o la DNA, Florin Ghiulbenghean, preşedintele Fundaţiei EurHonest, a declarat că este vorba despre mai multe ameninţări şi presiuni făcute asupra fostei nore a lui Virgil Măgureanu, iar acestea ar avea legătură cu dosarul „Romprest”, al cărui patron, Florian Walter a fost arestat preventiv recent după ce a fost extrădat din Dubai. Walter a susţinut că el a fost cel care a cerut să se predea în regim de urgenţă pentru a fi adus în ţară.

Printre cei denunţaţi de Alina Petre, fostă Măgureanu, se numără Virgil Măgureau, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, oameni de afaceri, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti şi Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru.

O primă plângere a Alinei vizează presupusa ucidere a lui Codruţ Marta şi este direcţionată împotriva afaceriştilor Dragoş Dobrescu- acţionar la Romprest, Elan Schwartzenberg şi a unui ofiţer SRI, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Dobrescu şi Schwartzenberg erau acuzaţi de instigare şi posibila complicitate la omor calificat, constituire de grup infracţional organizat în vederea evaziunii fiscale cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

O altă plângere îl vizează pe Crin Antonescu, care ar fi cumpărat un apartament subevaluat într-o clădire construită de foştii săi socri în Bucureşti.

"Avem suspiciuni rezonabile că cei doi membri ai familiei Antonescu, Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana, enumeraţi mai sus, se fac vinovaţi de aderarea la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi uz de fals în acte publice, fals intelectual şi uz de fals în declaraţiile de avere şi de interese, instigare la uz de fals în raportul de evaluarea al apartamentului, spălare de bani, primire de foloase necuvenite, trafic de influenţă, deturnarea licitaţiilor publice, solicitare de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu al primarului sectorului 1 Bucureşti, Chiliman Andrei, cât şi a Primarului General al Capitalei, Oprescu Sorin”, scrie Alina în plângerea sa. Mai multe informaţii, inclusiv reacţia lui Crin Antonescu o puteţi citi aici.

O a treia plângere vizează presupuse "intervenţii" ale Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, fiind îndreptată împotriva lui Virgil Măgureanu, Mugur Isărescu, a lui Gabriel Marinescu - director general la Afinul, Ramona Şuteu - expert contabil şi de director general al SC IQ Consulting PAS Group SRL şi împotriva unui angajat de la firma Afinul.

Acuzaţiile vizează un proiect al lui Virgil Măgureanu, de a face o fabrică de procesare a prunelor şi altor fructe de pădure în Giurtelecul Hododului. În acest sens ar fi început demersurile în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile în valoare de 2 milioane de Euro pentru firma sa, S.C. Afinul SRL.

“În vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Tiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro. Subsemnata Măgureanu Alina Ioana am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având ca subiect aceste solicitări", scrie Alina Petre în denunţ, adăugând că, din cunoştintele sale, ulterior discuţiilor cu Isărescu Mugur Constantin, Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicandu-i ei şi soţului său că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a doua băncii şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite.

"Nu am cunoştinţă despre vreo sumă de bani sau alte cadouri pe care Măgureanu Virgil le-ar fi dat lui Isărescu Mugur în schimbul acestor intervenţii”, adaugă Alina Petre.

De asemenea, fosta nora a lui Măgureanu a depus şi o plângere vizând relaţia între Virgil Măgureanu şi afacerista Irina Socol, cea care controlează Siveco, afirmând că are suspiciuni rezonabile că Măgureanu Virgil se face vinovat de infracţiunile favorizarea făptuitorului, compromiterea intereselor justiţiei, deturnarea licitaţiilor publice, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Plângerea are legătură cu arestarea Irinei Socol, în luna septembrie 2014.

“D-na Muşat Lucia l-a informat pe Măgureanu Virgil referitor la conţinutul declaraţiilor date de Socol Irina la parchet, l-a anunţat că printre actele ridicate de poliţişti la percheziţie se aflau mai multe înscrisuri privitoare la plăţi făcute în decursul anilor de către SIVECO SA, la ordinul d-nei Socol Irina, către Măgureanu Virgil şi firma acestuia, ProRomania Consult SRL, şi l-a prevenit în legătură cu faptul că urmează ca parchetul să dispună audierea lui Măgureanu Virgil în cazul SIVECO.

În cursul acelei nopţi, Măgureanu Virgil a ordonat celor două salariate ale sale [...] să caute toate actele referitoare la tranzacţiile efectuate cu SIVECO SA în decursul anilor şi să le completeze, astfel încât să se creeze aparenţa unor tranzacţii legale între cele două societăţi”, scrie în denunţul Alinei Petre.

În realitate, potrivit Alinei Petre, firma lui Măgureanu nu ar fi prestat niciun serviciu pentru Siveco, totul fiind fictiv.

“De asemenea, în cursul mariajului cu Măgureanu Marian, am luat la cunoştinţă direct de faptul că Socol Irina dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român şi am şi asistat în câteva rânduri, când mă aflam împreună cu soţul meu în casa socrilor mei, la efectuarea unor astfel de plăţii”, sursa: denunţul Alinei Petre. “Am cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil a discutat direct cu Băsescu Traian în legătură cu rezolvarea acestor aspecte, lucru care l-a povestit în cursul întâlnirilor cu Socol Irina, iar aceasta a fost extrem de satisfăcută de rezolvarea rapidă a problemelor de la Primăria Bucureşti”, sursa: denunţul Alinei Petre.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor