Fosta noră a lui Virgil Măgureanu îl denunţă la DNA pe Crin Antonescu. Vezi reacţia fostului lider al PNL

Fosta noră a lui Măgureanu, personaj ce a condus timp de 7 ani SRI, a lansat o serie de acuzaţii incendiare la adresa unor personalităţi, printre care şi Antonescu, cândva cel de al doilea om în stat în calitate de preşedinte al Senatului.
Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu - şef al SRI în perioada 1990-1997 - a formulat un denunţ la DNA împotriva lui Crin Antonescu şi a soţiei sale, europarlamentarul PNL Adina Vălean, susţinând că aceştia au cumpărat de la fiul fostului şef al SRI, un apartament subevaluat. Restul de bani ar fi fost achitaţi de o societate comercială condusă de Florian Walter, arestat preventiv de curând, după ce a fost extrădat din Dubai. Walter a susţinut că el a fost cel ce a cerut să se predea în regim de urgenţă pentru a fi adus în ţară.

“(...)În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se afla în construcţie şi nu fusese finalizat, am fost vizitaţi pe şantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită soţia lui Antonescu George-Crin-Laurenţiu din septembrie 2009, precum şi de către o arhitectă angajată de aceasta.

Motivul vizitelor era achiziţionarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobilului menţionat şi care urma sa fie finalizat conform dorinţelor soţilor Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana. În acest sens, s-au încheiat în data de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian două antecontracte de vânzare-cumpărare între Măgureanu Maria şi Vălean Adina Ioana. În urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoş şi Walter Florian, Măgureanu Marian, având acordul lui Măgureanu Maria şi Virgil, a decis vânzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub preţul de piaţă (valoarea fiind diminuată cu circa jumătate), urmând ca diferenţa de preţ până la valoarea reală să fie achitată de Romprest indirect, prin achiziţionarea unui apartament în acelaşi imobil dar la o valoare supraevaluată, astfel încât să compenseze pierderea financiară, cumpărare ce s-a şi realizat ulterior.", susţine Alina Măgureanu, în denunţul citat de stiripesurse.ro.

Alina Măgureanu a depus la DNA patru denunţuri, vizându-i, pe lângă Crin Antonescu şi soţia sa pe Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pe Andrei Chiliman, Virgil Măgureanu, Sorin Oprescu, Elan Schwartzenberg, dar şi un procuror, un prefect şi alte personalităţi.

Reacţia lui Crin Antonescu

„Nu am habar – aflu de la dumneavoastră de această aberaţie. Nici n-o cunosc (pe Alina Măgureanu – n.r.), dacă nu cumva suntem sau am fost vecini în blocul în care locuim. Nici n-o cunosc măcar – vă spun: n-am cunoscut-o pe doamna respectivă şi n-am absolut habar de toate chestiile astea. Şi, bineînţeles, orice astfel de acuzaţii sunt aberante şi lipsite de temei”, a declarat Crin Antonescu pentru psnews.ro.

Întrebat dacă ar putea există vreun interes ascuns în spatele denunţului Crin Antonescu a răspuns : „Habar n-am – sunt stupefiat! Sunt pur si simplu stupefiat! Nu m-a anunţat nimeni nimic oficial. Sunt pur si simplu descumpănit – o asemenea aberaţie n-am mai auzit. "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne