Şefa PNL, în faţa instanţei în dosarul "Excelenţei sale" Mihail Vlasov

Şefa liberalilor Alina Gorghiu a apărut în faţa instanţei pentru a da explicaţii în dosarul "Excelenţei sale" Mihail Vlasov.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ajuns luni dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiată în calitate de martor în dosarul în care Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este judecat pentru dare de mită.

Reamintim că procurorii DNA l-au trimis în judecată în iunie 2015 pe Mihail Vlasov, supranumit "Împăratul" sau "Excelenţa Sa". Din rechizitoriul întocmit de procurori reieşea că, în februarie 2013, Vlasov, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui deputat să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

În rechizitoriu se precizează că Vlasov a depus o muncă asiduă pentru a exercita influenţa asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, printre care şi Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a apărut ca iniţiator al proiectului prin care Vlasov ar fi primit în subordine Registrul Comerţului. Ceilalţi iniţiatori au fost deputatul Aurel Vainer, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache.

Şi premierul Victor Ponta a fost menţionat de Vlasov în acest dosar. Fostul preşedinte al CCIR precizează că premierul i-ar fi promis că Registrul Comerţului va trece în subordinea sa, la Camera de Comerţ, potrivit Realitatea.net.

Conform rechizitoriului procurorilor, Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar pe 17 februarie 2015:

"La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului.

Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru".

Mai multe informaţii despre dosarul lui Vlasov puteţi accesa aici