Forţele israeliene distrug noi unităţi în Cisiordania. Tel Aviv-ul este criticat

Forţele militare israeliene au demolat un serie de structuri palestiniene în Cisiordania în condiţiile în care tensiunile dintre soldaţii israelieni şi manifestanţii palestinieni continuă să se amplifice în teritoriile ocupate.
Colonii ilegale israeliene în construcţie în Ierusalimul de Est, 15 ianuarie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
08.04.2016

Soldaţii israelieni au demolat joi un atelier de vopsitorie auto în oraşul Ni’lin din centrul Cisiordaniei, localizat la 17 km vest de Ramallah, lăsându-i pe cei aproximativ 15 palestinieni care lucrau acolo fără loc de muncă. În plus, forţele israeliene au distrus un abator de păsări în acelaşi oraş palestinian, unde lucrau cel puţin 27 de persoane.

Alte demolări au avut loc în satul Khirbet Tana în apropierea oraşului Nablus din Cisiordania, precum şi în satul Khan al-Ahmar.

Ghassan Daghlas, un oficial palestinian care monitorizează activităţile de colonizare în partea nordică a Cisiordaniei, a susţinut că soldaţii israelieni au închis întreaga regiune după ce au anunţat că este zonă militară.

Oficialul a mai declarat că forţele militare israeliene au distrus alte peste 500 de structuri palestiniene de la începutul acestui an.

Datele recente publicate de ONU arată că armata israeliană a triplat numărul unităţilor palestiniene demolate în Cisiordania în ultimele 3 luni. ONU a susţinut că media demolărilor lunare a crescut la 165 începând cu ianuarie.

Demolările au atras atenţia diplomaţilor şi grupurilor pentru drepturile omului, considerându-le ca fiind o încălcare continuă a legii internaţionale de către regimul din Tel Aviv.

Tensiunile s-au intensificat în teritoriile ocupate începând cu august 2015, când Israelul a impus restricţii asupra accesului credincioşilor palestinieni în complexul moscheei al-Aqsa din Ierusalimul de Est.

Moscheea al-Aqsa este cel de-al treilea loc sfânt în Islam după Masjid al-Haram în Mecca şi Masjid al-Nabawi în Medina.

Cel puţin 208 palestinieni, inclusiv copii şi femei, şi-au pierdut viaţa în conflictele cu forţele israeliene începând cu octombrie 2015. De asemenea, câţiva zeci de israelieni au murit în cadrul unor atacuri cu cuţite sau autovehicule desfăşurate de palestinieni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor