Forţa de muncă va ajunge să fie o problemă majoră în următoarea perioadă

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
23.05.2012

Percepţia la nivelul comunităţii de business este că educaţia tinde să se deterioreze, nu să se apropie de un standard mai înalt, iar 68% dintre liderii de business spun că exportul forţei de muncă va deveni un fenomen major, se arată într-o cercetare Romanian Business Leaders şi GfK Romania.

Raportul cercetării Agenda România, despre tendinţele majore din economie şi societate, în urmatoarele 12-18 luni, a fost realizat de Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL), în parteneriat cu GfK România, în aprilie 2012.

Potrivit RBL, aceasta este una dintre cele mai ample cercetări din ultimii ani, la care au  contribuit 171 de lideri din business.

Raportul arată că, pe măsură ce sistemul de educaţie se îndepărtează mai mult de economia reală, costurile pentru business şi societate cresc. Plecarea din ţară a celor calificaţi, indiferent de domeniu, lasă companiile în situaţia de  a chetui mai multe resurse pentru a rezolva aceleaşi probleme.

Aceesul la creditele bancare sau la alte susre de finanţare reprezintă o sursă de îngrijorare. Astfel, 77% dintre cei chestionaţi cred că lipsa investiţiilor va marca următoarele 12 luni.

Liderii din comunitatea de business mai indică o deteriorare a serviciilor publice, o scădere a încrederii în administraţie şi în stat, o tendinţă de risipire a banilor publici şi creşterea incertitudinii ca elemente care vor influenţa eonomia şi societatea. Corupţia revine ca fenomen important în anticipările privind perioada următoare. 75% menţionând coruţia drept fenomen major în economie.

Sondajul mai arată că 53% dintre respondenţi anticipează o scădere a puterii de cumpărare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor