Rangam Bir (UNSAR): Revenirea la recesiune va pune presiune pe rezultatele pieţei de asigurări

Epoch Times România
22.05.2012

Revenirea în recesiune a economiei româneşti va pune presiune pe rezultatele pieţei de asigurări, în condiţiile în care piaţa a urmărit tendinţele de dezvoltare economică cu un decalaj de şase luni, a declarat marţi preşedintele UNSAR, Rangam Bir.

"Piaţa de asigurări urmează tendinţa de dezvoltare a economiei cu o întârziere de jumătate de an. Dacă economia a crescut în 2011, era normal ca în prima parte a acestui an piaţa de asigurări să urmeze o tendinţă crescătoare", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), Rangam Bir, la Forumul Internaţional Asigurări-Reasigurări (FIAR), de la Sinaia.

Acesta consideră că spre finalul acestui an s-ar putea înregistra o presiune asupra rezultatelor pieţei româneşti de asigurări, în condiţiile în care în primul trimestru al acestui an am intrat din nou în recesiune.

"O preocupare importantă pentru companiile de asigurări în acest an va fi protecţia şi menţinerea afacerilor. La sfârşitul anului 2010, investiţiile companiilor de asigurări în economie depăşeau suma de 16 miliarde de lei şi, deşi am fost în perioadă de criză, aceste investiţii au crescut în ultimii ani. Ca urmare, industria de asigurări se dovedeşte una strategică pentru România", a mai spus preşedintele UNSAR.

Totodată, Rangam Bir a subliniat că un curs de schimb care se apropie de 4,5 lei pentru un euro va avea un impact asupra consumului, dar şi asupra cheltuielilor cu daunele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor