Silaghi şi Mănescu au inspectat stadiul lucrărilor la magistrala de metrou din Drumul Taberei

Epoch Times România
22.05.2012

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, însoţit de candidatul USL pentru primăria sectorului 6, Rareş Mănescu, au efectuat marţi o vizită pe şantierul tronsonului Râul Doamnei – Eroilor al magistralei 5 de metrou din Bucureşti.

Silaghi a declarat că întârzierea de două luni a lucrărilor pe acest tronson va fi recuperată, menţionând că are încredere în compania care asigură aceste lucrări. ”Este o oarecare întârziere, dar recuperabilă şi oamenii sunt pregătiţi, lucrează, compania o cunosc, este serioasă(...) am mai avut experienţe plăcute cu această companie, chiar duminică, venind de la Oradea spre Arad, pe DN79 (se lucrează n.red.)”, a declarat Silaghi.

”Nu ne străduim să tăiem multe panglici, ne străduim să dăm în folosinţă pentru că este un obiectiv destul de important pentru Bucureşti, mai ales pentru acest sector (sector 6 n.red.) care nu este conectat decât pe cale rutieră”, a mai completat acesta.

Investiţia pentru acest proiect este de 620 mil de euro iar ministrul dă asigurări că cei care se ocupă de construcţie încearcă să fie ”cât mai discreţi” şi totodată ”se preocupă şi de partea ecologică”.

”Proiectul va fi de mare anvergură pentru România şi pentru Bucureşti, sunt 620 mil de euro dar cu certitudine merită şi vedeţi că preocuparea companiei este şi aceea de a nu disturba bunul mers al economiei şi al cetăţenilor, pentru că oricum crează un disconfort toate aceste lucrări, ei se străduiesc să fie cât mai discreţi, cât mai rezervaţi din acest punct de vedere, să nu creeze disconfort şi nu în ultimul rând se preocupă şi de partea ecologică, încearcă să afecteze cât mai puţin mediul”, a mai spus ministrul.

De asemenea, acesta a mai precizat că ”întârzieri la plată nu există din partea Metrorex” iar proiectul va fi finalizat până în 2015.

Cât despre următoarea magistrală care va face legătura între Gara de Nord şi aeroport, ministrul a spus: ”Păi avem problema aceea cu finanţarea, de altfel am şi trimis corpul de control, ne interesează foarte tare legătura cu aeroportul”.

”Nu e o sperietoare chestiunea asta cu Corpul de Control, Corpul de Control are menirea să constate în ce fază se află o lucrare şi dacă sunt greutăţi, ce greutăţi întâmpină executantul care depind de noi (Ministerul Transporturilor n.red.), care depind de alte autorităţi să rezolvăm, cu Corpul de Control nu este o sperietoare, nu este un bau-bau, eu îl văd ca un element care doreşte să rezolve problemele”, a completat Silaghi.

Candidatul USL la primăria sectorului 6, Rareş Mănescu a spus că este foarte interesat de acest tronson deoarece vrea ce este mai bun pentru cetăţenii acestei zone. ”Pe noi ne interesează foarte mult deocamdată acest tronson, aşa că de celelalte vom vedea ce s-o mai întâmpla, este foarte important aşa cum ştiţi legătura între Gara de Nord şi aeroport, tronsonul următor, dar eu – încă odată spun – eu sunt foarte atent şi l-am rugat pe domnul ministru să vină astăzi aici alături de noi ca să vedem exact cum stăm cu acest tronson căci şi noi suntem implicaţi, fiind în aceeşi zonă politică e clar că vrem să obţinem cât mai multe lucruri bune pentru cetăţenii acestui sector”, a declarat Mănescu.

Întrebat de jurnalişti când va fi inaugurată autostrada Bucureşti – Ploieşti, Silaghi a răspuns: ”Mai repede decât vă aşteptaţi, mai târziu decât doream şi va fi un eveniment foarte frumos şi nu va fi cu tăiere de panglici”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor