FBI investighează dacă Hillary Clinton a încălcat legile privind corupţia

FBI şi-a extins investigaţia cu privire la modul în care Hillary Clinton şi-a folosit emailul privat în calitate de secretar de stat, conform unui raport.
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)
Andrei Popescu
12.01.2016

FBI analizează acum dacă posibila “intersectare” a activităţii desfăşurate de Clinton Foundation cu activitatea Departamentului de Stat a reprezentat o încălcare a legilor privind corupţia, au declarat pentru Fox News trei surse din serviciile de informaţii, care au cerut să rămână anonime.

Criticii susţin că donatorii fundaţiei şi-au folosit influenţa asupra lui Clinton pe când aceasta se afla în Departamentul de Stat şi că au beneficiat de pe urma contactelor avute cu persoane din cadrul administraţiei.

“Agenţii investighează posibila intersectare a donaţiilor pentru Clinton Foundation, a dispenselor pentru contractele Departamentului de Stat şi dacă au fost urmate procese obişnuite, a declarat o sursă.

O altă sursă a declarat pentru Fox News că FBI încearcă să se asigure că se va deschide un caz împotriva lui Clinton deoarece “multe cazuri de corupţie anterioare au avut succes în instanţă cu mai puţine informaţii decât cele care reies din această investigaţie”.

Directorul FBI, James Comey, a declarat că biroul său ia această investigaţie în serios şi că politica nu va juca niciun rol în acest proces.

Noua anchetă completează o investigaţie în curs de desfăşurare privind posibilele informaţii secrete incluse în emailurile private trimise şi primite de Clinton, în prezent candidată democrată la nominalizare pentru prezidenţialele din 2016.

Departamentul de Stat a publicat recent un nou set de 5.500 de pagini din emailurile personale ale lui Clinton din perioada în care era secretar de stat, ridicând numărul total de pagini publicate până acum la 40.000.

Fostul diplomat american neagă că a primit sau că a trimis emailuri care conţineau informaţii secrete în acea perioadă. Totuşi, anchetatorii au afirmat că un număr semnificativ din cele câteva mii de emailuri predate de fostul secretar de stat către Departamentul de Stat conţineau informaţii strict secrete care puteau afecta inclusiv agenţii aflaţi în misiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor