Expert de pe Wall Street: Clinton Foundation este o “vastă conspiraţie criminală”

Hillary Clinton
Hillary Clinton (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Pe lângă faptul că FBI-ul ar putea să o investigheze pe Hillary Clinton pentru că a folosit o adresă de email privată pentru unele activităţi de stat, printre emailurile publicate recent de Departamentul de Stat al SUA s-au găsit dovezi care susţin că Hillary Clinton a menţinut relaţii strânse cu Clinton Foundation în timp ce ocupa funcţia de secretar de stat.

Într-un nou raport, Charles Ortel, analist şi investitor pe Wall Street, îi acuză pe soţii Clinton şi pe asociaţii acestora de implicarea într-o “vastă conspiraţie criminală pentru a înşela publicul, pentru a se îmbogăţi şi a-şi întări influenţa politică.”

Ortel consideră că dovezile impun lansarea unei investigaţii din partea FBI, precum şi din partea procurorilor generali din cele patru state unde este înregistrată fundaţia, unde aceasta deţine birouri şi/sau unde aceasta a solicitat în mod agresiv donaţii individuale: Arkansas, Massachusetts, California şi New York.

El a publicat pe website-ul propriu un nou rezumat al primului său raport – First Foundation Report – al investigaţiei continue asupra operaţiunilor efectuate de Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation.

În raportul său, Ortel a declarat că în perioada 2002-2013, Clinton Foundation a solicitat donaţii locale şi federale şi a strâns aproximativ 2 miliarde de dolari.

“Cea mai mare întrebare rămasă fără răspuns este de ce autorităţile de stat sau federale nu au reuşit până acum să aducă în faţa instanţei administratori, directori şi agenţi ai Clinton Foundation pentru promovarea continuă a unei antreprize criminale globale sub masca filantropiei”, scrie Ortel.

Ortel subliniază în raportul său că soţii Clinton au recunoscut în luna aprilie că au încălcat legea federală şi locală, susţinând că fundaţia lor a fost nevoită să retragă un anumit număr de formulare IRS Form 990 pline de greşeli şi apoi să înregistreze informaţiile financiare corectate.

El citează o declaraţie din 26 aprilie făcută de directorul general al Clinton Foundation, Maura Pally, intitulată “A Commitment to Honesty Transparency and Accountability”. Publicată pe website-ul Clinton Foundation, declaraţia susţine că, după “finalizarea unei evaluări voluntare externe”, fundaţia va reînregistra formularele corectate.

Ortel susţine că, începând cu 26 aprilie, soţii Clinton nu au înregistrat sau postat pe website-ul lor declaraţiile financiare corectate şi nici explicaţiile cuprinzătoare care ar trebui să însoţească presupusele modificări făcute respectivelor declaraţii financiare eronate.

Mai mult, Ortel consideră că, deoarece Hillary Clinton a îndeplinit funcţia de administrator al Clinton Foundation, ea nu poate evita răspunderea pentru declaraţiile eronate pe care fundaţia a recunoscut că le-a depus la fisc. El susţine că Hillary Clinton este de asemenea responsabilă pentru informaţiile financiare inconsistente, incomplete, înşelătoare şi false care invalidează declaraţiile financiare revizuite şi care datează de la înfiinţarea fundaţiei.

Ortel susţine că, în timp ce Clinton a fost administrator al fundaţiei în perioada 2013 – aprilie 2015, Clinton Foundation a înregistrat la autorităţile guvernamentale informaţii publice care erau false, înşelătoare sau frauduloase, solicitând în mod repetat donaţii locale şi federale. De asemenea, Ortel acuză Clinton Foundation de înregistrarea unor formulare financiare false şi înşelătoare pentru anii calendaristici 2010 şi 2011.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe