Fără număr de la Dragnea pentru Diaspora. Dar nu acum

Liviu Dragnea este de acord că numărul parlamentarilor ce-i reprezintă pe românii din Diaspora (care, lucru ştiut, votează preponderent cu dreapta) să fie dublat sau triplat, însă nu la aceste alegeri parlamentare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

PSD este deschis la dublarea ba chiar triplarea numărului de aleşi pentru diaspora, însă nu la aceste alegeri parlamentare, a declarat Liviu Dragnea, adăugând că nu va fi niciodată de acord cu schimbarea legilor electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri.

"N-avem niciun fel de problemă, suntem deschişi la orice fel de dublare, triplare. Pentru noi nu este o problemă, aşa cum nu era o problemă nici alegerea în două tururi. Dacă prin consens sau printr-o dezbatere foarte sănătoasă ajungem la concluzia că trebuie să fie trei tururi la alegerile locale, începând cu următoarele alegeri suntem de acord, nu asta e o problemă, trebuie să fie argumente.

Nu vom fi niciodată de acord să modificăm legile electorale cu mai devreme de un an înainte de data alegerilor în sine, în funcţie de interesele unui partid sau a altuia, după cum stă în ziua respectivă în sondaje", a declarat Dragnea, citată de Gândul.info.

Reamintim social democraţii şi liberalii au decis, cot la cot, în 2014, în comisia de cod electoral, ca românii din diaspora să fie reprezentanţi de doar 6 parlamentari, 4 deputaţi şi 2 senatori.

Vestea a stârnit valuri de critici, o astfel de prevedere însemnând practic o subreprezentare dramatică a românilor din străinătate, care trimit anual în ţară câte 5 miliarde de euro. În diaspora trăiesc cel puţin 3 milioane de votanţi, cam o şesime din totalul electoratului, ceea ce ar însemna că, la un Parlament cu aproximativ de 400 de aleşi (cât se estimează că va avea legislativul), aceştia ar trebui să fie reprezentaţi de aproximativ 70 de parlamentari.

Ulterior, în urma revoltei stârnită de nedreptatea făcută celor din diaspora, liberalii au iniţiat un proiect de lege vizând dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora, proiect căruia PSD i s-a opus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne