Valeriu Zgonea, cu un pas mai aproape de înlăturarea din fruntea Camerei Deputaţilor

Comisia permanentă privind statutul parlamentarilor a votat îndepărtarea lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Comisia permanentă privind statutul parlamentarilor a decis marţi, cu cinci voturi "pentru" şi unul "împotrivă", că Valeriu Zgonea îşi pierde automat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce a rămas fără sprijinul politic al grupului care l-a propus, relatează Realitatea.net.

La şedinţă au luat parte şase din opt membri ai comisiei.

"S-a votat cu cinci la unu ceea ce se discutase în şedinţa de marţea trecută (10 mai — n.r.). Nu e loc de interpretare, articolul 32 alin. 3 spune clar că, acolo unde îşi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator îşi pierde postul pe care l-a obţinut prin acest sprijin politic", a declarat preşedintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvăz.

Punctul de vedere al comisiei va fi transmis Birourilor permanente reunite, care vor constata dacă s-a respectat articolul 32 din statutul deputaţilor şi senatorilor.

Reamintim că Valeriu Zgonea şi-a pierdut sprijinul politic după ce cerut demisia lui Liviu Dragnea, în urma condamnării acestuia la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012. Această solicitare l-a costat pe Zgonea excluderea din PSD. Mai mult, Liviu Dragnea îl vrea dat jos pe fostul său coleg de la şefia Camerei Deputaţilor. Postul lui Zgonea ar putea fi preluat eventual de Ponta, şi el titular, la fel ca Dragnea, de dosar penal. Dosarul în care a fost trimis în judecată Ponta - Turceni-Rovinari - este pe rolul Înaltei Curţi.