Dragnea: Victor Ponta a decis să se reactiveze

Revenirea lui Victor Ponta în prim-planul politicii româneşti se datorează exclusiv deciziilor sale, susţine şeful PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Noua echipă de conducere a social-democraţilor va fi aleasă la începutul lui 2017, a declarat marţi seară, într-o emisiune a postului B1 Tv, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Victor Ponta nu a fost undeva într-un sertar şi trebuia apăsat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, să stea puţin pe margine. Tot el a luat decizia să se reactiveze. Este un om responsabil şi un om matur. Ia deciziile singur", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Câr despre posibilitatea ca fostul premier să revină la şefia partidului, liderul PSD a explicat că funcţia de preşedinte nu aduce mari avantaje.

"Funcţia de preşedinte al PSD nu îţi aduce mari avantaje, ba dimpotrivă. Aici este vorba de asumarea unor responsabilităţi. Nu a scăpat niciun preşedinte al PSD fără să aibă măcar o mânecă ruptă. Mircea Geoană a scăpat că a dat ceasurile înapoi", a punctat Dragnea.

Preşedintele PSD a explicat că noua echipă de conducere a partidului va fi formată la începutul anului 2017.

"Reforma în partid este prima etapă, a doua etapă va fi la parlamentare şi a treia etapă când va fi formată noua echipă de conducere în PSD, la începutul anului 2017. Cu mine sau fără mine, PSD-ul va avea noul lider la începutul anului 2017, asta este categoric. Eu, condamnat la moarte sau la puşcărie până în decembrie 2016 nu o să fiu. Dacă aleg să mor, mor în picioare", a adăugat Dragnea.