Europarlamentarele, principalul obiectiv al PNL

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.03.2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a luat parte vineri, la Constanţa, la şedinţa Delegaţiei Permanente a filialei liberalilor, cu scopul declarat de a discuta chestiuni organizatorice în perspectiva campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din mai. Liderul liberal le-a declarat colegilor că, în perioada următoare, organizarea europarlamentarelor este obiectivul numărul 1 al partidului.

"Acum, PNL este într-o perioadă de reaşezare a tacticilor şi strategiile pentru perioada următoare şi, în acest context, obiectivul numărul 1 este organizarea alegerilor europarlamentare", a declarat Antonescu, în cadrul conferinţei de presă ce a urmat şedinţei PNL.

Antonescu s-a declarat convins că partidul să nu va avea probleme în a se adapta la a face opoziţie şi a afirmat că nu are niciun regret pentru ruperea USL. Întrebat dacă este de părere că electoratul ar putea percepe negativ ruperea USL-ului şi ieşirea de la guvernare a PNL, Antonescu a răspuns că partidul nu a făcut cercetări sociologice în acest sens însă el unul simte că a procedat corect şi este optimist.

Comentând situaţia noului guvern, liderul PNL a caracterizat investirea în funcţie a miniştrilor drept o premieră mondială, având în vedere că Băsescu a investit guvernul înainte ca acesta să îşi fi asumat sau să fi făcut măcar public noul program. Mai mult, a avertizat Antonescu, şeful statului a creat un precedent periculos pentru schimbarea majorităţii, fără asumarea unui program guvernamental.

"Este pentru prima oară în istoria mondială când avem de-a face cu o învestitură pe datorie. Preşedintele Băsescu le-a zis că-i învesteşte şi după aia mai vede el, rămâne să-i aducă programul.. Şi programul politic, eu nu l-am văzut ca să pot face o analiză, dar, din ce s-a vehiculat, am aflat că sunt promisiuni frumoase de reducere a TVA, CAS, creşterea salariului minim... dacă se poate, dacă vor fi resurse etc. Şi se mai întâmplă ceva. Odată cu Guvernul Ponta III, ca şi la Guvernul Boc nu ştiu cât, un grup de parlamentari determină majorităţi împotriva votului alegătorilor. Se deschide o cutie a Pandorei, în care grupuri de migratori schimbă majoritatea în Parlament", a declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a informat că PNL va analiza până marţi, când Guvernul îşi va asuma răspunderea pe programul politic, dacă va depune sau nu moţiune de cenzură.

Întrebat ce părere are despre o eventuală numire a lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului, Antonescu a declarat că ce face Tăriceanu nu mai este problema liberalilor iar PNL va avea propria propunere pentru preşedinţia Senatului, deşi neavând majoritate este posibil să piardă în faţa PSD.

"Iarăşi o problemă care nu ne priveşte. Domnul Tăriceanu este independent, nu mai e membru al Partidului Naţional Liberal. PNL va propune propriul său candidat, deşi putem estima că nu avem majoritate. Domnul Tăriceanu nu are nicio legătură. Dacă domnul Tăriceanu, într-un costumaş roşu, va fi susţinut de către PSD, poate se va înscrie şi în PSD, e problema domniei sale, iar nu comentez chestiunea asta.", a spus Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor