Zgonea s-a filmat atăcâdu-l pe Antonescu. Replica PNL

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis o înregistrare făcută în biroul său de la Parlament în care îl critică dur pe liderul liberalilor, Crin Antonescu.

"Crin Antonescu fuge de orice responsabilitate. A fugit de la guvernare. A fugit din USL. Şi acum a fugit şi de la şefia Senatului. Nu poate fugi însă de electorat", îşi începe Zgonea discursul cu o voce gravă.

Zgonea explică şi motivul care justifică atitudinea liderului liberal: "Un om instabil, care se lasă pradă unor gesturi impulsive şi emoţionale nu poate aspira să ajungă primul om din stat. În timp ce dl Antonescu are mai mult timp liber, colegii mei senatori vor trebui să aleagă pe altcineva la şefia Senatului. Această funcţie trebuie să revină unui senator USL, pentru a reflecta voinţa exprimată de alegători în decembrie 2012".

Valeriu Zgonea ne anunţă cum trebuie să fie urmaşul lui Antonescu la şefia Senatului şi ce trebuie să facă acesta: "Avem nevoie de un senator care să vină la serviciu şi să fie preocupat de legi. Trebuie să continuăm procesul de revizuire a Constituţiei, de modificare a legilor electorale şi descentralizarea. Electoratul aşteaptă de la Parlament legi necesare modernizării României şi continuării creşterii economice, capabilă să genereze locuri de muncă şi bunăstare".

Replica PNL vine de la purtătorul de cuvânt al liberalilor Cristina Pocora, care îl acuză pe Zgonea că adoptă modelul „perdeluţă” promovat de Traian Băsescu.

Am asistat astăzi la unul dintre cele mai penibile momente de comunicare în spaţiul public, care l-a avut protagonist pe al treilea om în stat: Valeriu Zgonea. Preşedintele Camerei Deputaţilor, într-o filmare one man show, ne arată dovada supremă a competenţei sale profesionale. De ce să apari în faţa presei să faci o declaraţie publică, să explici, să răspunzi la întrebări care te-ar putea pune în dificultate, când poţi îmbrăţişa modelul lui Traian Băsescu, preluat apoi şi de Dan Voiculescu. Te filmezi singur, tragi 50 de duble până eşti sigur că ai citit fără greşeală textul scris la partid si pus strategic în spatele camerei şi apoi îi dai drumul în spaţiul virtual şi aştepţi să ţi-l preia posturile de televiziune. În vremea asta, stai şi butonezi telecomanda şi numeri apariţiile la tv, mândru nevoie mare că ai aruncat piatra şi ai fugit. Cam aşa a decurs astăzi ziua domnului Zgonea. De remarcat însă că Valeriu Zgonea a avut mai multă grijă la detalii şi, în locul perdeluţei lui Traian Băsescu, s-a postat mândru în faţa unor rafturi pline de culegeri cu Monitoare Oficiale”, a declarat Cristina Pocora.

În opinia acesteia, este inadmisibil să foloseşti funcţia publică pe care o deţii, cum a făcut Valeriu Zgonea, biroul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, însemnele statului român, steagul României pentru a aduce „injurii adversarilor politici”.

Cristina Pocora susţine că Zgonea demonstrează astfel lipsă de respect faţă de instituţii şi un comportament sfidător la adresa cetăţenilor, care aşteaptă de la preşedintele unei Camere a Parlamentului mai degrabă explicaţii cu privire la acţiuni controversate ale partidului din care face parte, precum susţinerea Legii amnistiei sau votul dat în cazul deputatului PSD Vlad Cosma.

Domnule Zgonea, ca deputat, vă rog să lăsaţi acţiunile de campanie, de propagandă, lăsaţi teatrul pentru cei care au talent pentru asta şi arătaţi puţină decenţă pentru funcţia pe care o reprezentaţi”, i-a transmis aceasta preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Video pe pagina originală Epoch Times România

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne