Demisia lui Antonescu, un act de "limpezire politică"

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.03.2014

Liderul PNL, Crin Antonescu, a vorbit miercuri despre motivul care l-a îndemnat să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Liberalul a explicat că gestul său a fost unul politic, care să arate că nu mai există USL, şi nu ceva făcut din orgoliu sau la nervi.

„Domnul Ponta, neavând curaj să spună clar că de acum încolo noi PSD cu UDMR guvernăm România, încearcă să o lungească cu USL. Am făcut pentru o limpezire politică foarte preţioasă gestul politic pe care l-am făcut. Nu din orgoliu, nu la nervi. Faptul că i-am propus retoric să demisioneze a fost pentru a insinua simetria situaţiei politice. Eu eram preşedinte al Senatului în numele USL. El a fost propus prim-ministru tot în numele USL. Dacă nemaiexistând USL eu trebuia să demisionez de la Senat, logic ar fi fost ca şi el să demisioneze din funcţia de prim-ministru“, a declarat Antonescu, prezent la Bacău, la o întâlnire cu liderii liberali din judeţele Moldovei, în cadrul Conferinţei Regionale a PNL.

Reamintim că marţi, în timpul furtunoaselor dezbateri pentru investirea Cabinetului Ponta III, Crin Antonescu a demisionat, provocându-l pe Victor Ponta să aibă onoare şi să facă la fel.

„Aveţi curaj (...) să demisionăm amândoi acum din funcţiile pe care le-am obţinut în USL? Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dvs. dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic”, i-a transmis Crin Antonescu lui Ponta, în plenul Parlamentului.

Anterior demisiei, Ponta îl ironizase pe Antonescu, arătând că liberalul vorbeşte despre ruperea USL însă ocupă o funcţie în care a ajuns în calitate de membru al USL. În consecinţă, Antonescu a demisionat.

"Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL", a declarat Antonescu

Demisia lui Antonescu a fost aplaudată la scenă deschisă de toţi parlamentarii din opoziţie, care l-au felicitat apoi pe Antonescu călduros. Premierul Ponta, care a refuzat să demisioneze, a comentat în schimb că Antonescu "s-a sinucis."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor