Preşedintele interimar al Senatului cere respingerea sesizării PMP şi PDL cu privire la validarea noului Guvern

Cristian Dumitrescu
Cristian Dumitrescu (Epoch Times România)

Senatorul PSD, Cristian Dumitrescu, numit preşedinte interimar al Senatului după demisia lui Crin Antonescu, a declarat vineri că s-a făcut o confuzie între remaniere şi schimbarea programului de guvernare şi cere să fie respinsă sesizarea depusă de Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Democrat Liberal la Curtea Constituţională a României (CCR).

Reamintim că cele două partide au atacat la CCR Hotărârea Parlamentului de a valida noul guvern, în condiţiile în care executivul nu şi-a asumat un nou program de guvernare care să reflecte noua structură a guvernului şi negocierile cu UDMR. Cele două partide au acuzat că guvernul se ascunde ilegitim în spatele programului USL, în condiţiile în care USL nu mai există iar noul cabinet este format în baza unui acord încheiat cu UDMR-ul, ale cărui prevederi guvernul ar trebui să aibă onestitatea de a şi le asuma deschis.

Dumitrescu afirmă însă că în Parlament a avut loc doar o remaniere guvernamentală care nu impune adoptarea unui nou program guvernamental: "Guvernul poate să vină în orice moment în faţa Parlamentului pentru o declaraţie politică, declaraţie cu caracter general sau pentru un program... pentru... Programul de guvernare este cel prezentat în momentul investiturii", a declarat Dumitrescu.

Întrebat de presă dacă a primit noul program politic pe care-şi va angaja răspunderea Guvernul Ponta, Cristian Dumitrescu a afirmat că programul nu a sosit încă dar în momentul în care va fi primit, procedura este foarte simplă: "programul se transmite către birourile permanente reunite, care iau o hotărâre când se prezintă primul ministru în camerele reunite pentru a prezenta programul, după aceea este o perioadă de 3 zile când se poate depune o moţiune de cenzură, alte trei zile în care moţiunea va fi dezbătută. Dacă nu se depune, această declaraţie sau acest program o să fie adoptat ca atare".

CCR urmează să se întrunească sâmbătă, la ora 10.00 pentru a judeca contestaţia opoziţiei privind validarea noului Guvern de către Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne