Escrocherie la Spitalul Judeţean Buzău: Asistente au luat credite pe numele pacienţilor

Bolnavi în spital
Bolnavi în spital (Epoch Times România)
Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este în centrul unui scandal de amploare. Trei asistente medicale sunt acuzate că, împreună cu alte persoane, s-au folosit de identitatea mai multor pacienţi aflaţi în stare critică şi ar fi luat credite în valoare de 130.000 de lei pe numele pacienţilor.

Lucrători ai spitalului depistau persoane care erau grav bolnave şi foloseau în scop personal adeverinţele depuse la internare. Trei persoane sunt cercetate sub control judiciar, două dintre ele fiind reţinute pentru 24 de ore.

Mulţi pensionari care au fost internaţi pentru tratament la spitalul din Buzău au avut surpriza să constate la scurt timp după externare că trebuie să achite rate uriaşe. Oamenii însă nu ştiau cum au ajuns să fie datori la bănci dacă nu au luat credite.

În perioada octombrie 2013 - februarie 2014, o grupare infracţională formată din 15 persoane s-ar fi folosit de numele mai multor pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, care se aflau în stare critică, pentru a lua credite de la diverse bănci. Membrii grupării au încheiat 12 contracte de credit de consum, în valoare de 130.000 de lei, fără ca titularii contractelor de credit să fi avut cunoştinţă de aceasta.

Cei 15 suspecţi sunt acuzaţi de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnă­tură privată şi uz de fals.

Printre persoanele implicate este şi viceliderul SANITAS Corina Donescu, care este şi asistent şef la Spitalul privat Sf. Sava.

Membrii reţelei depuneau la dosarul de credit chiar şi adeverinţe de pensionar de la Casa de Pensii, precum şi copii ale unor facturi de utilităţi.

Autorităţile au descoperit înşelăciunea atunci când soţia unui fost pacient al Spitalului din Buzău a primit o înştiinţare acasă că ar trebui să achite o rată la bancă, altfel va avea penalităţi de plată. Bărbatul, care murise între timp, figura ca titular al unui credit de 9.000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne