Erin Heatherton, despre iadul trăit pentru a face faţă cerinţelor brandului Victoria’s Secret


Modelul Erin Heatherton pentru Victoria’s Secret
Modelul Erin Heatherton pentru Victoria’s Secret (Captură web)

Timp de cinci ani, modelul Erin Heatherton a făcut parte din echipa celor mai doriţi "îngeri" ai brandului de lenjerie intimă Victoria’s Secret. Cu toate acestea, defilarea pe unul dintre cele mai renumite podiumuri din industria modei este extrem de puţin plăcută.

Modelul a mărturisit, într-un interviu pentru revista Motto, că cerinţele fizice pe care trebuia să le îndeplinească de fiecare dată când trebuia să pozeze pentru firma de lenjerie erau prea mari.

"La ultimele două parade de modă pe care le-am făcut pentru Victoria’s Secret mi-au spus că trebuie să mai pierd în greutate. Şi eu i-am privit întrebându-i: vorbiţi serios?", a povestit modelul.

Modelul Erin Heatherton, în vârstă de 27 de ani, relatează în mod deschis că aceste presiuni au ajuns să-i provoace depresie

Erin Heatherton explică cerinţele stricte impuse în antrenamentele la care trebuia să participe, înainte de un spectacol. "Eram foarte deprimată deoarece lucram foarte dur şi simţeam cum corpul meu nu mai rezistă". Făceam antrenamente chiar şi de două ori pe zi, cu scopul de a pierde în greutate.

Ultima picătură a fost în ziua în care, întorcându-se acasă după antrenament şi privind farfuria de mâncare, s-a gândit: "Poate că cel mai bine ar fi să nu mănânc şi punct". A fost momentul în care a înţeles că aceasta va fi ultima sa colaborare cu brandul. "Nu puteam să ies acolo afară, arătându-mi corpul şi pe mine însumi, tuturor acelor femei care mă văd ca o referinţă, şi să le spun că este vorba despre ceva foarte uşor şi simplu şi că toată lumea o poate face", spune fosta iubită a actorului Leonardo DiCaprio.

După toţi acei ani în care s-a aflat sub o presiune atât de mare, Heatherton s-a gândit să-şi încheie cariera în industria modei. Dar s-a hotărât să ducă o nouă luptă: să pună capăt acestor standarde stricte de frumuseţe şi să înveţe să-şi iubească corpul aşa cum este, "imperfect", spune într-un mesaj împărtăşit pe profilul său de Instagram, care numără 707.000 de fani.

Antrenamentul dur şi dieta strictă pe care trebuie să le urmeze "îngerii", aşa cum sunt numite modelele brandului Victoria’s Secret, înaintea unei parade de modă, nu reprezintă un secret.

În 2011, declaraţiile modelului Adriana Lima au provocat controverse. Modelul brazilian a declarat că în ultimele trei săptămâni s-a antrenat de două ori pe zi. "Este foarte intens, nu este doar vorba despre timpul pe care îl dedicăm exerciţiilor, ci de intensitatea acestora. Sar coarda, fac box, ridic greutăţi", a explicat ea.

Dar, ceea ce a atras cu adevărat atenţia a fost regimul alimentar: o dietă bazată pe pireuri de proteine, vitamine, suplimente alimentare şi patru litri de apă pe zi. Pe măsură ce se apropie ziua paradei, creşte şi mai mult rigoarea: în ultimele două săptămâni se consumă doar pireurile iar cu 12 ore înainte de paradă, modelele nu mai beau efectiv nimic. "Total fără lichide, practic, te usuci. Uneori se poate pierde până la patru kilograme doar din asta", a declarat Adriana Lima.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură