După lungi aşteptări, Arena Naţională se redeschide

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dat, în final, avizul pentru redeschiderea Arenei Naţionale.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
18.03.2016

Arena Naţională, cel mai scump stadion din ţară, care a stat închis pentru că materialul din care a fost construit acoperişul nu este omologat la noi în ţară, a primit, în final, după luni de inactivitate, autorizaţia de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.

"Ca urmare a solicitării de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a completării dosarului aferent de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu agrementul tehnic pentru cele două tipuri de membrane ale acoperişului, specialiştii din cadrul instituţiei noastre au analizat documentaţia acestui obiectiv, actualizată cu modificările efectuate în ultimii ani, şi au concluzionat că în acest moment se îndeplinesc condiţiile pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu", a transmis ISU, citat de Agerpres.

Pentru respectarea procedurilor, ISU va înainta Primăriei Bucureşti o adresă de înştiinţare privind emiterea autorizaţiei şi solicitarea de ridicare a acesteia, "însoţită de documentaţia vizată spre neschimbare".

Reamintim că, pe 28 septembrie 2015, acoperişul Arenei Naţionale, cel mai scump stadion din ţară, a ţinut prima pagină a presei după ce a cedat în timpul meciului dintre Steaua şi Voluntari. Ultimele minute ale meciului s-au jucat în ploaie, după ce copertina retractabilă nu a mai făcut faţă. Primăria Capitalei a dat vina pe căderile masive de apă. De altfel, acoperişul retractabil a cedat de mai multe ori din 2011, de când a fost inaugurat stadionul.

În noiembrie 2015, scandalul acoperişului Arenei Naţionale a cunoscut un nou apogeu după ce în presă a apărut informaţia că Arena Naţională rămâne închisă pe motiv că materialul din care a fost construit acoperişul nu este omologat la noi în ţară, iar stadionul nu poate obţine avizul pompierilor pentru a putea organiza meciuri sau concerte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor