Dragnea sfidează Strada: "Au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri. Asta nu arată o organizare spontană"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a apărut duminică, la România TV, nu pentru a-şi prezenta demisia pe care i-o cer numeroşi oameni ieşiţi în stradă ci pentru a critica faptul că Iohannis şi preşedintele Raiffeisen Bank au apărut la proteste şi pentru a susţine că acestea sunt organizate profesionist.
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
06.02.2017

În timp ce peste 600.000 de români protestează în stradă revoltaţi de modul în care a procedat Guvernul PSD cu ordonanţa mutilării Codului Penal, liderul formaţiunii Liviu Dragnea a apărut public pentru a declara că modul de organizare şi dimensiunea finanţării protestelor din Piaţa Victoriei arată o organizare profesionistă, chiar dacă există oameni care participă la aceste acţiuni din convingere.

"Modul de organizare, dimensiunea finanţării acestor proteste — astăzi am înţeles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulţi oameni aduşi din teritoriu (...) — arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Ăsta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur şi simplu vin pentru că aşa cred, sunt supăraţi, e dreptul fiecăruia...", a declarat liderul PSD la România Tv.

Liderul PSD şi-a reiterat acuzaţia că ordonanţa de modificare a Codului Penal a fost doar un pretext al "celor care au incitat enorm de multă lume de bună credinţă să iasă în stradă, prin dezinformare" şi a adăugat că este foarte greu de precizat cine e responsabil pentru o astfel de organizare.

În contextul în care colegi de-ai săi de partid precum Gabriela Firea, Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu etc. vorbesc pe Facebook de organizarea unor contramanifestaţii (şi 1500 de oameni au protestat azi la Cotroceni), Dragnea a mai susţinut că organizarea unor manifestaţii şi a unor contramanifestaţii în Bucureşti şi în provincie ar putea duce la situaţia în care "această ţara este sfâşiată".

"Cine are de câştigat? Probabil ca şi unii din ţară, dar sigur au de câştigat unii din jurul nostru, din jurul acestei ţări. Este o situaţie destul de complicată în R. Moldova, sunt pretenţii ale noului preşedinte, care vorbeşte de Moldova mare, există şi alte mişcări în interiorul ţării, există un context european, un context regional şi un context internaţional, în schimbare, după alegerea preşedintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare", a susţinut Dragnea, adăugând că nu PSD a organizat protestul din faţa Palatului Cotroceni, dar că există presiuni din teritoriu, de la liderii de organizaţii, în vederea organizării unor contramanifestaţii.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a criticat faptul că Iohannis a ieşit în stradă la mitingul de dinaintea adoptării ordonanţei precum şi faptul că preşedintele Raiffeissen Bank a fost şi el la unul dintre protestele din zilele trecute.

"Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul preşedinte Iohannis a fost în stradă. Nu ştiu ce alte instituţii mai sunt implicate, în schimb am văzut şi eu, ca şi dvs, conducători de multinaţionale — companii care sunt bine primite şi vor fi bine primite în continuare—, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români. (...) Cine va plăti? Toţi vom plăti, toţi românii vom plăti această perioadă, generată nu de această ordonanţă. Şi-a asumat ministrul Justiţiei o comunicare defectuoasă, atât înainte, cât şi după aprobarea respectivei ordonanţe. Acesta a şi fost motivul pentru care prim-ministrul a decis să retragă ordonanţa, pentru a arăta că nu există interesul cuiva anume pentru asta. Dar, în acelaşi timp, acum, încet-încet se vede că nu aceasta a fost miza, a fost doar un pretext", a declarat Dragnea.

Reamintim că astăzi în Piaţa Victoriei a avut loc cel mai mare protest din istoria României, în jur de 300.000 de oameni cerând demisia celor vinovaţi de adoptarea ordonanţei prin care Codul Penal a fost cât pe ce să fie modificat în favoarea corupţilor. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor