Dragnea ameninţă: Orice tentativă de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept

Cei ce se aşteptau ca Dragnea să facă un pas în spate după ce sute de mii de oameni au protestat contra ordonanţelor date de guvernul lui, s-au înşelat. Aflat printre principalii beneficiari ai "ordonanţelor-elefant", liderul PSD ia în braţe Guvernul şi-i "înfierează" pe Iohannis şi pe protestatari.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

La o zi după ce sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că Guvernul a desconsiderat voinţa românilor şi a adoptat ordonanţe ce mutilează Codul Penal, liderul PSD, Liviu Dragnea a ţinut să declare, în cadrul unei conferinţe de presă că "orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România, "prin mijloace mai mult sau mai puţin legale."

PSD ia în braţe Guvernul

În condiţiile în care guvernul său a fost criticat şi chiar hulit la scenă deschisă atât pentru textul celor două ordonanţe cât şi pentru faptul că le-a adoptat noaptea, pe furiş, Dragnea a anunţat că membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au dat joi un vot de încredere pentru Cabinetul Grindeanu.

"PSD este un partid care a câştigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament şi indirect în baza votului primit de la cetăţeni în spiritul şi litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale. A fost şi un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres, la finalul reuniunii CExN al PSD.

Liderul PSD s-a referit şi la violenţele ce au marcat uriaşul protest ce a avut loc miercuri seară/noapte în faţa Guvernului, declarând că „preşedintele României este în opinia mea autorul moral al violenţelor de azi-noapte."

Nu în ultimul rând, Dragnea şi-a exprimat speranţa că Ministerul de Interne şi Parchetul să afle "cine a gândit, organizat şi plătit acţiunile violente" de la protestul deturnat de ultraşi. Merită menţionat că grupul de huligani care a determinat intervenţia în forţă a jandarmilor a aruncat nestingherit timp de circa 2 ore cu petarde, a făcut scandal etc., fără ca nenumăraţii oameni ai legii aflaţi acolo să îi scoată din mulţime. Mai amintim că, potrivit presei, cei ce au creat scandal la protest ar fi membri ai galeriei Dinamo, echipă al cărei patron este un posibil beneficiar al OUG-urilor elefant şi conectat la PSD.

În ceea ce priveşte "votul primit de la cetăţeni în spiritul şi litera Constituţiei", amintim că protestatarii ieşiţi pe stradă au acuzat tocmai faptul că Guvernul re-validat astăzi de PSD şi-a depăşit mandatul, căci cetăţenii n-au votat pentru graţieri si amnistii mascate, acestea nefiind incluse în programul electoral al partidului, atunci când oamenii au votat.