Dragnea ameninţă din nou: Dacă PPDD continuă să ne schimbe viceprimarii, ca la Braşov, nu mai avem ce discuta

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Alianţele din teritoriu dintre PPDD-ul lui Dan Diaconescu şi partidele de dreapta se bat cap în cap cu negocierile de la centru cu social-democraţii. Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a ameninţat, marţi, că dacă PPDD continuă să schimbe viceprimarii PSD, aşa cum s-a întâmplat la Braşov, nu vor mai exista discuţii pe tema colaborării.

PPDD a încheiat deja alianţe cu PDL şi PNL la Hunedoara, Gorj şi Braşov, şi discută cu aceleaşi partide la Iaşi şi în Dâmboviţa. Potrivit Digi24, liderii partidului susţin că acolo unde alianţele cu PSD nu asigură majoritate, membrii PPDD vor merge pe mâna formaţiunilor de dreapta.

"La Braşov nu s-a rezolvat. La Braşov au schimbat viceprimarul nostru cu un viceprimar de la PNL sau PDL. Ne uităm cu atenţie la ce se întâmplă în judeţe pentru că asta este principala motivaţie care ne determină să avem aceste discuţii. Dacă ce s-a întâmplat la Braşov continuă, probabil că nu mai avem subiect de discuţii", a declarat Liviu Dragnea.

Ca urmare a alianţei dintre PDL, PNL, PPDD şi FDGR, viceprimarul PSD din municipiul Braşov, Răzvan Popa, a fost schimbat din funcţie, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, acesta fiind înlocuit cu Adina Alexandrina Durbacă (PPDD).

Vicepremierul a subliniat că nu există nicio garanţie că PPDD nu continuă să facă aceleaşi manevre precum cele din Braşov. "Nu există nicio garanţie. Nu ne-am mai văzut. Nu ne-am mai întâlnit până acum, pentru că a fost o minivacanţă. Nu puteam să ne vedem de Rusalii. Am vorbit la telefon aseară, în cursul zilei de azi probabil o să ne mai auzim să stabilim când facem următoarea întâlnire", a explicat acesta.

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea.net, PPDD vrea să obţină de la PSD o funcţie de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni şi patru funcţii de secretar de stat pentru a face majorităţi în Consiliile Judeţene. Data la care se va oficializa schimbarea configuraţiei Executivului este programată pentru 16 iunie, însă după cum se poate observa social-democraţii nu sunt prea încântaţi de modul în care se comportă partenerii lor de negociere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne