Războiul din teritoriu. Planul PSD din Timişoara iese pe jumătate, cineva a trădat

Andrei Pricopie
06.06.2014

alte articole

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.06.2014

PSD şi aliaţii săi au orchestrat vineri două şedinţe extraordinare la Timişoara care aveau scopul de a schimba majorităţile în Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara, şi pentru a-i da jos pe liberalii care ocupau funcţiile de vicepreşedinte al CJ Timiş, respectiv de viceprimar al Timişoarei. Planul a lor a reuşit doar pe jumătate, pentru că cineva a trădat înţelegerea cu PSD scrie timpolis.ro

Organizaţia PSD Timiş anunţa marţi, în cadrul unui comunicat de presă, că Alianţa PSD-PC din judeţ a încheiat un protocol de colaborare cu PPDD şi cu consilierii locali ai Uniunii pentru Timiş (UPT), formată din PNŢCD şi FDGR. Protocolul prevede schimbarea din funcţie a viceprimarului Timişoarei şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, ambii fiind membri PNL. Locul lor va fi luat de un reprezentant al PPDD şi unul al PNŢCD.

"Date fiind evenimentele politice petrecute în ultimele zile la nivel naţional, precum şi cele la nivel local, în vederea preîntâmpinării unui blocaj administrativ judeţean şi local, reprezentanţii aleşi ai PSD-PC, PPDD şi UPT au semnat astăzi (marţi - n.r.) un protocol de colaborare administrativă şi politică. Proiectul este încheiat pentru perioada iunie 2014 - iunie 2016, având ca principal obiectiv realizarea proiectelor majore de interes judeţean şi local, prin configurarea unor majorităţi funcţionale în Consiliul Local Timişoara şi la Consiliul Judeţean Timiş", reiese din comunicatul PSD Timiş.

În Consiliul Local Timişoara dintr-un total de 27 de consilieri, 14 aparţin noii alianţe PSD-PC-PPDD-PNŢCD-FDGR. PNL are şase consilieri locali, iar PDL are doar cinci.

În cadrul şedinţei extraordinare de vineri a Consiliul Local, încercarea de înlocuire a viceprimarului Dan Diaconu cu consilierul PNŢCD Bogdan Herzog, a eşuat. După o şedinţă agitată Diaconu nu a putut fi schimbat pentru că doar 13 consilieri din cei 14 consilieri care aparţineau noii alianţe au votat schimbarea sa. Unul dintre ei a trădat înţelegerea şi a dat peste cap tot planul PSD. Consilierii PNL, ai PDL, ţărănistul Adrian Orza şi Petrică Folică, de la PPDD, au părăsit şedinţa, înainte de vot.

În Consiliul Judeţean, din totalul celor 37 de consilieri judeţeni, 20 reprezintă grupul PSD-PC-PPDD, în timp ce PDL are 11 consilieri judeţeni, iar PNL are şase consilieri judeţeni. PNŢCD şi FDGR nu au reprezentanţi în CJ Timiş.

În schimb, la CJ Timiş, planul PSD a mers fără probleme şi vicepreşedintele liberal Marian Vasile a fost înlocuit cu reprezentantul PPDD Florian Zanfir. Din cei 36 de consilieri judeţeni, consilierii PNL şi PDL au părăsit sală, considerând şedinţa nestatutară.

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, aflat în deplasare în Vietnam şi Singapore, a avut o poziţie fermă faţă de mişcările politice care se petreceau în lipsa lui şi a avertizat că va lua măsuri drastice.

„Am fost informat că PSD încearcă din răsputeri să creeze noi majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş şi că a scos la mezat funcţiile de viceprimar, respectiv vicepreşedinte deţinute actualmente de Dan Diaconu, respectiv Marian Vasile. Eu am muncit enorm pentru Timişoara în aceşti aproape doi ani de mandat. Ştiu că sunt incomod prin corectitudinea mea, prin intransigenţa mea, ştiu că există mari suferinţe la unii că nu mai pot căpuşa societăţile primăriei, că nu mai pot influenţa licitaţiile, că nu mai pot pune mâna pe terenuri, pe clădiri – că nu pot, spre exemplu, să cumpere o clădire care valorează peste 700.000 euro cu 100.000 euro, cum au vrut să facă şi încă mai vor (e vorba, evident, de clădirea pe care a pus ochii PSD să-i fie sediu).

Atrag atenţia şi PSD, şi celor tentaţi să se lase ademeniţi de PSD că acapararea de către ei a funcţiei de viceprimar în discuţie ar conduce la pierderea totală a încrederii mele în ei şi, pe cale de consecinţă, la luarea, imediată, de către mine – în interesul public! – a tuturor atribuţiilor semnificative ale viceprimarilor – ambilor! -, precum şi a dreptului lor la semnătura pe tot ce e important. Să nu-şi închipuie cineva că o nouă majoritate îmi va impune mie lucruri incorecte! La orice tentativă de incorectitudine, Procuratura, Poliţia, DNA-ul etc. vor fi sesizate prompt chiar de către mine, cu plângere penală la nivel individual pentru votanţii de incorectitudini!”, a avertizat Robu printr-un comunicat oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor