Udrea: PNL şi PDL, care şi-au unit neputinţa şi aroganţa într-un proiect politic, au exclus PMP

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Noul preşedinte al PMP, Elena Udrea, a declarat, în cadrul unui interviu acordat "Evenimentului zilei", că PNL şi PDL, care au hotărât să-şi unească deopotrivă neputinţa şi aroganţa, construind un proiect politic care să excludă PMP, au dat dovadă de "ticăloşie" pretinzând că „noi suntem cei din cauza cărora nu se poate realiza unitatea Dreptei”.

"PNL şi PDL, două partide care şi-au ratat ţintele la alegerile europarlamentare luând cu 8% respectiv 10% mai puţin decât şi-au asumat, au părut foarte dispuse să-şi unească deopotrivă neputinţa şi aroganţa, construind un proiect politic care excludea viziunea lui Traian Băsescu pentru România şi eluda, implicit, PMP. Deci, să spui acum că noi suntem cei din cauza cărora nu se poate realiza unitatea Dreptei reprezintă o ticăloşie. PMP reprezintă Opoziţia. Ca să închidem acest subiect al unităţii Dreptei, PMP îşi reiterează disponibilitatea de a susţine în turul doi al prezidenţialelor din această toamnă candidatul de centru-dreapta care se va lupta cu reprezentantul baronilor şi al partidului- stat PSD", a declarat Elena Udrea.

În ceea ce priveşte candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţialele din toamnă, Elena Udrea a explicat că acesta este un primar bunicel, dar nu are însă experienţă în politica mare şi nu pare a fi un comunicator extrem de eficient.

"Dl. Iohannis este un primar bunicel, care s-a folosit eficient de fondurile primite atât în timpul guvernării Tăriceanu, cât şi a guvernării Boc sau Ponta. Nu prea are însă experienţă în politica mare şi, sincer, nu îmi pare a fi un comunicator extrem de eficient. Beneficiază din plin de mitul „neamţului în politica românească”, dar am mari îndoieli privind capacitatea sa de luptă în faţa unui reprezentant PSD susţinut din plin de trusturi media foarte agresive", a adăugat Udrea.

În opinia preşedintelui PMP, Cristian Diaconescu este o opţiune mult mai bună şi poate obţine un scor mai bun decât Klaus Iohannis în turul I al prezidenţialelor.

„Dacă, prin absurd, primarul Sibiului ar ajunge în turul II, în principiu, i-aş acorda votul meu şi susţinerea PMP”, a mai precizat aceasta.

Udrea îl caracterizează pe premierul Victor Ponta drept un politician fricos: "Nu am spus că nu va candida, ci că nu doreşte să candideze. Îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta şi ştiu că este un politician fricos, iar scorul de la europarlamentare nu-i oferă suficientă încredere că partidul poate să-l propulseze la Preşedinţia României, el ştiind foarte bine că, pe cont propriu, fără Duicu, Mazăre, Oprişan, Nicuşor Constantinescu sau Mircea Cosma nu poate să facă nimic. Pe de altă parte, sunt o grămadă de personaje dornice în PSD să-l împingă spre această candidatură în care va eşua. Nu ştiu ce va învinge în această bătălie interioară din Victor Ponta: frica sa teribilă de eşec sau dependenţa de nişte oameni din cuvântul cărora, de obicei, nu iese. Rezultatul, pentru mine, este însă cert: Ponta nu are cum să fie Preşedintele României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne