Dragnea, acuzat de un baron UNPR că i-a cerut să încalce legea şi să dea bani cu dedicaţie unei firme (Video)

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală Epoch Times România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a acuzat recent, în cadrul unei emisiuni la TVM Piatra Neamţ, că preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, i-ar fi cerut să redirecţioneze 7,4 milioane de lei către o anumită firmă, fără a nominaliza însă despre ce companie este vorba.

Potrivit informaţiilor apărute într-un articol publicat pe blogul jurnalistului nemţean Daniel Vinca, Culiţă Tărâţă susţine că Liviu Dragnea i-a solicitat să încalce criteriile legale la împărţirea fondurilor Planului Naţional de Dezvoltare Locală, şi să dea 7,4 milioane de lei spre o anumită firmă.

„Aţi văzut şi la împărţirea banilor prin HG 28… Chiar dacă Dragnea o vrut altceva, eu n-am pus decât şablonul normelor de aplicare a Hotărârii de Guvern numărul 28 şi indiferent cine mă ruga, nu semnez pentru nimic în lume, că nu dă socoteală Dragnea. Semnează preşedintele Consiliului Judeţean care e ordonator de credite… Îmi spune domnul Dragnea, domnule, că aţi greşit, de la birou la el, că am greşit cu 93 de lei. Nu-i nimic, o să plătesc eu 93 de lei dacă asta-i greşeala. Şi vine şi le spune primarilor, după aceea, domnule, că domnul Tărâţă nu mă ascultă. Păi, dar ce să ascult? Să ascult că îmi spusese să dau la o firmă 74 de miliarde?… Eu nu-s bătut în cuie la Consiliul Judeţean şi nici el la Ministerul Dezvoltării!”, a declarat revoltat Culiţă Tărâţă.

Baronul local Culiţă Tărâţă este preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR şi singurul preşedinte de CJ al formaţiunii aflate în alianţă cu PSD. La scurt timp după alegerile europarlamentare, Tărâţă s-a aliat în mod surprinzător cu PDL şi PNL cu scopul declarat de a-i schimba din funcţii pe vicepreşedinţii PSD ai Consiliului Judeţean Neamţ, viceprimarii PSD şi reprezentanţii acestora în companiile publice din Neamţ, cum ar fi Apa Serv. De asemenea, cele mai importante Consilii Locale afectate de noua alianţă din teritoriu ar fi cele de la Piatra Neamţ şi de la Târgu Neamţ.

Cum răspunde Dragnea

Contactat de Evz, vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut că nu ar fi discutat niciodată despre aşa ceva cu Tărâţă. „Doamne fereşte! Nu am vobit niciodată aşa ceva cu nimeni. Am văzut ce a spus Culiţă Tărâţă, dar nu este nimic adevărat”, a afirmat Dragnea.

Tărâţă bate în retragere

Solicitat de jurnaliştii de la Evz să dezvăluie despre ce firmă este vorba, Tărâţă a susţinut acum că, de fapt, el nu ar fi spus niciodată aşa ceva, în ciuda faptului că pe înregistrare se aude clar cum acesta spune că i s-a spus să dea unei firme private 7,4 milioane de lei.

„Am văzut ce a apărut. Nu este adevărat, nu am spus niciodată aşa ceva. Au înţeles ei greşit şi au scos din context”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, adăugând că Dragnea are toată susţinerea lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne