Dorin Duşceac: S-a ajuns într-un punct în care UE este obligată să ia măsuri foarte dure în privinţa RM

Sistarea ajutorului bugetar pentru RM nu este deloc un lucru bun, iar cei care vor avea primii de suferit vor fi oamenii, consideră Duşceac. Totuşi, nu Uniunea Europeană trebuie învinuită, deoarece nu UE este responsabilă de reformarea justiţiei în R. Moldova.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)
Maria Maevschi
15.07.2018

Vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Dorin Duşceac, unul dintre liderii diasporei moldoveneşti de la Paris, cercetător la Comisariatul pentru energie atomică din Franţa, consideră că autorităţile de la Chişinău nu ar trebui să dea vina pe Uniunea Europeană pentru sistarea asistenţei macrofinanciare pentru Republica Moldova, întrucât nu Uniunea Europeană trebuia să fie cea care reformează justiţia în ţara noastră.

„Uniunea Europeană a făcut tot ce a fost posibil, ba chiar şi mai mult, pentru ca în ultimii cel puţin opt-nouă ani de zile acest lucru să se întâmple cu adevărat. Din păcate, s-a ajuns într-un punct în care Uniunea Europeană este obligată să ia anumite măsuri foarte dure şi asta este o consecinţă nu tocmai fericită, dar absolut normală la ultimele evenimente care s-au întâmplat în Republica Moldova”, a declarat Dorin Duşceac în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

În ceea ce priveşte dialogul moldo-comunitar care va avea loc în continuare, cercetătorul a menţionat că se va dezvolta cu foarte multe suspiciuni din partea Uniunii Europene, întrucât nu este pentru prima dată când un astfel de derapaj democratic se întâmplă în Republica Moldova, fiind, în opinia acestuia incontestabil cel mai grav lucru dintre toate care au avut loc în ultimii ani.

Mai mult decât atât, Duşceac a menţionat că derapajul din R. Moldova constituie o demonstraţie a faptului că nu era vorba doar despre nişte incidente sau chestiuni neprevăzute, iar de acum încolo nimeni nu mai poate să spună că s-a întâmplat dintr-o greşeală, fiind, de fapt, dovada unei atitudini şi a unei lupte sistematice împotriva democraţiei.

Sistarea ajutorului bugetar pentru Republica Moldova nu este un lucru deloc fericit şi oamenii vor fi primii care vor avea de suferit, consideră vicepreşedintele PUN, specificând că acest lucru înseamnă fie stoparea, fie amânarea pe un termen nedeterminat a unor proiecte foarte importante pentru Republica Moldova, proiecte care în mod normal trebuiau să aibă o serie de consecinţe directe şi imediate asupra vieţii oamenilor simpli.

”În toate sferele, în toate domeniile Republica Moldova are nevoie de ajutor şi iată că, din păcate, a făcut „tot ce i-a stat în putere” ca să fie privată de un astfel de ajutor”, a punctat Duşceac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor