Empatia lui Geonă faţă de Ponta: "Sunt alături de el pentru că ştiu prin ce trece"

Victor Ponta şi Mircea Geoană
Victor Ponta şi Mircea Geoană (Epoch Times România)

Marele perdant al alegerilor prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană, şi-a arătat empatia faţă de premierul Ponta, marele perdant al alegerilor din acest an, afirmând că îl înţelege şi că nu şi-ar dori să fie în pielea lui:

"Vă spun că am văzut filmul ăsta şi în 2004 (când Adrian Năstase a pierdut în faţa lui Băsescu n.r) şi în 2009. Evident că este o dezamăgire firească şi nu vreau să fiu în pielea lui Ponta, pentru că momentul în care ţi se confirmă o astfel de situaţie şi la o diferenţă atât de mare, nu a fost uşor. De aceea, omeneşte vorbind, sunt alături de el pentru că ştiu prin ce trece. Nu e un moment uşor pentru nimeni", a spus Geoană, citat de Mediafax.

Senatorul PSD a mai explicat că în ceea ce-l priveşte a fost şi mai greu, diferenţa fiind dată de faptul că el "a câştigat de fapt alegerile", în timp ce Ponta le-a pierdut la o diferenţă de un milion de voturi.

"Pentru mine a fost şi mai greu pentru că eu de fapt am câştigat. Atunci vă daţi seama că la mine, după momente de euforie pe scenă, pe care vi le aduceţi aminte cu toţii, la mine a fost probabil şi mai greu. Una e să te duci la culcare ştiind că eşti preşedinte şi să te scoli cu domnul Băsescu reinventat de o manieră sistematică, şi alta e să pierzi la un milion de voturi diferenţă", a spus Geoană.