Antonescu: Ponta s-a sinucis politic, este evident distrus. Nu ştiu în ce măsură există şansa revenirii

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a susţinut marţi seara, la Realitatea Tv, că alegătorii l-au pedepsit pe Victor Ponta pentru toate relele făcute de politicieni, transmiţând astfel un mesaj cât se poate de clar - "Nu ne mai păcăliţi, nu stăm acasă! Suntem aici, vă pedepsim!".

"Pentru a rămâne la guvernare cu orice preţ, Ponta a făcut multe lucruri. Pentru ca el să devină preşedinte cu orice preţ, cei din jurul său au distrus multe lucruri, inclusiv USL, sfârşind prin a-l distruge chiar pe Ponta ca om politic. (...) Evident, este distrus. Nu ştiu în ce măsură există şansa revenirii şi până la urmă depinde de domnul Ponta, de conjuncturi, dar gândiţi-vă că dintr-un vârf de putere şi de ascensiune şi de convingerea atât de multor oameni că va obţine toată puterea, a ajuns în faţa acestei străzi - de a fi încărcat cu toate relele sistemului politic din România. În mod paradoxal, inclusiv cu relele lui Traian Băsescu", a opinat Crin Antonescu.

Liberalul susţine că alegătorii, care au atât de rar cuvântul, l-au pedepsit pe V. Ponta pentru toate relele făcute de politicieni, transmiţând astfel un mesaj cât se poate de clar. În opinia acestuia, nici nu a contat prea mult ce a făcut Iohannis în campanie, el a fost doar beneficiarul acestei răzbunări.

"Atunci se face o judecată în alb şi negru şi, când de o parte ai ce îţi aduce aminte de tot ce ai suportat tu de la politicieni, acela ajunge să poarte povara tuturor relelor făcute de toţi politicienii, inclusiv de adversari. De această dată, spre deosebire de 2009 sau 2004, am avut nu doi politicieni faţă în faţa, ci un politician şi un non-politician. Asta a generat speranţa şi verdictul dezechilibrat.

În ciuda rezultatului extraordinar pentru care l-am felicitat pe Iohannis şi pentru care mă bucur, marea victorie a acestor alegeri este că s-a transmis mesajul: "Nu ne mai păcăliţi, nu stăm acasă! Suntem aici, vă pedepsim!". Iohannis a fost beneficiarul pedepsirii politicienilor şi în niciun caz campania sa nu a determinat acest rezultat. De fapt, nu a contat ce a făcut Iohannis. El s-a comportat ca un om de bun simţ care tocmai prin această atitudine, chiar dacă nu a oferit proba unor competenţe politice, a unui proiect politic, a fost de ajuns", este de părere Antonescu.

În altă ordine de idei, fostul copreşedinte al USL a explicat că Ponta s-a sinucis politic: "La momentul acesta PSD nu are alt om mai bun decât Ponta şi în sensul acesta este păcat că cel mai bun om totuşi din cel mai mare partid a fost ucis sau s-a sinucis politic în această împrejurare."

Cât despre PSD-ul care vroia să acapareze toată puterea luând şi Preşedinţia României, Crin Antonescu a remarcat că, din eşecul înregistrat de social-democraţi, se poate trage o morală - "lăcomia strică omenia."