Doi ani de la tragedia din Colectiv. Cetăţenii, aşteptaţi la Marşul Chitarelor

Cei care n-au uitat de drama ce a îndoliat acum doi ani România şi care îşi doresc ca moartea a zeci de tineri să nu fi fost în zadar, sunt aşteptaţi astăzi la Marşul Chitarelor. Cu un gând bun, un cântec, o floare, o lumânare, fiecare în funcţie de ce simte.
Loredana Diacu
27.10.2017

alte articole

Comemorare Colectiv, 30 ianuarie 2016 (Epoch Times)
Loredana Diacu
27.10.2017

Peste o mie de persoane şi-au anunţat, pe Facebook, participarea la evenimentul de comemorare a victimelor incendiului din Colectiv. Intitulat sugestiv "Marşul Chitarelor", evenimentul constă într-un marş ce va porni din Piaţa Unirii astăzi, la ora 19.00, şi va avea punct terminus clubul în care acum doi ani un incendiu a secerat zeci de vieţi.

"Vineri, 27 octombrie, ora 19:00 vă aşteptăm în Piaţa Unirii (în parcul din faţa magazinului Unirea) de unde vom pleca în marş spre Colectiv. Vă invităm să vă aduceţi chitarele şi să cântăm în Piaţa Bucur, în jurul monumentului", scriu, pe Facebook, organizatorii marşului.

Comemorarea din acest an are loc pe fundalul apariţiei în presă a unui raport elaborat de Ministerul Sănătăţii în perioada Vlad Voiculescu, din care reiese că transferul răniţilor în străinătate a fost refuzat, bolnavii fiind duşi în străinătate abia după presiunea opiniei publice. În plus, infecţiile nosocomiale ale pacienţilor nu apar în fişele medicale. Neraportate în spitalele din România, infecţiile au fost însă descoperite de medicii din străinătate.

Potrivit raportului, niciun spital din ţară nu îndeplinea condiţiile pentru internarea marilor arşi, deoarece nu există o zonă de izolare protectivă pentru pacienţii cu arsuri. De altfel, mulţi dintre cei răniţi au murit din cauza infecţiilor cu bacterii luate din spitale.

Mai multe informaţii, aici

”Din greşeli noi trebuie să învăţăm. Din păcate, în România nu învaţă nimeni nimic. Cel puţin până acum nu s-a învăţat nimic. În sănătate eu aş intra cu buldozerul - în minister şi în toate spitalele şi aş lua-o de la zero. Şi în justiţie cred că tot cu buldozerul aş intra, pentru că, din păcate, şi procurorii şi judecătorii sunt împărţiţi în două tabere - unii sunt cu ăia, unii sunt cu ăia, şi în funcţie de asta iau decizii. Ar trebui ca fiecare să îşi vadă de meseria lui şi atât”, a declarat în acest context, pentru news.ro, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tată al unui tânăr ucis în incendiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor